SON MÜHÜR/BESTE ÇENGEL/ Şiddetin hiçbir türlüsünün kabul edilmemesine ilişkin tartışmalar sürerken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Murat Serdar Koç, Son Mühür mikrofonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

“İnsan Haklarına uymayan bir davranış sergilendi”

Koç, İstanbul’daki Onur yürüyüşünü seyrederken polis şiddetine maruz kalan muhabir’in ‘’Nefes alamıyorum’’ çığlıklarıyla kulakların yankılandığını ve 2 gündür sosyal medyada nefes alamıyorum hashtagiyle yazılanları bizatihi takip ettiğini dile getirdi. Yere yatırılıp kolluk kuvvetince boğazına bastırılan, adeta canına kastedilen muhabir’in, resmi bir gözaltı yapılmadan hukuka aykırı şekilde tutulduğunu, sırtına çıkılarak kamerasıyla vurulduğunu ve kamerasının da zarar gördüğünü söyledi. Başkan; “Polisimiz, Devletin ilkeleriyle, bölünmez bütünlüğüyle, Anayasa düzenine ve genel güvenliğine dair önleyici ve koruyucu tedbirleri almak, emniyet ve asayişi sağlamakla görevliyken bu arkadaşımızda nasıl bir tehlike gördü de insan haklarına uymayan bu davranışı sergiledi, akıl alır gibi değil” diyerek görüşünü dile getirdi. Basın özgürlüğünün düşünce ve kanaat özgürlüğünü tamamlayan, gazetecilerin haber alma ve verme hakkının toplumsal nitelik taşıyan bir özgürlük olduğunun da vurgusunu yaparak, genç muhabire yaşadığı bu talihsiz olay için geçmiş olsun dileklerini iletirken, haksızlık karşısında her zaman duracaklarını da belirtti.

“Muhalif basını hedef gösteren açıklamaları esefle kınıyorum”

Geçtiğimiz günlerde İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un;” Çarpıtma haberciliği demokrasiye zarar veriyor” şeklindeki açıklamasını ve yerel medya için yapmış olduğu ifadelere değinmeyi unutmayan Koç; “İletişim Başkanı Sn. Fahrettin Altun’u kendilerini muhalif basını hedef gösteren açıklamaları için esefle kınıyorum. Kendilerine muhalif olmayan basın için geçerli olan bu sonsuz özgürlük, muhalif basına yapılan bu zulüm, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına yapılan bir haksızlıktır” dedi. Son olarak hak, hukuk hepimiz için vardır ve hepimiz için aynı işlemek zorundadır diyen Başkan, Altun’u bu ayrımcı ve ötekileştiren, parçalayıcı düşünce yapısını değiştirmeye davet etti.

Editör: TE Bilişim