Deprem konusunda önde gelen uzmanlar arasında yer alan Bilim Kurulu Üyesi Naci Görür bir kişinin hayatını kaybettiği Buca depremini değrlendirdi. İzmir Yarımadası'nın canlı faylarla dolu olduğunu hatırlatarak İzmir’i depreme hazırlama işine siyasi hesaplarla veya oy kaygısı ile bakmayın uyarısında bulundu.

İşte Naci Görür'ün İzmir Buca depremi sonrası paylaşımları...

Bir bilim adamından İlgililere duyuru! MTA fay haritasına bile baksanız İzmir Yarımadasının canlı faylarla dolu olduğunu görürsünüz. Bu faylar tarihi dönemler de yıkıcı depremler ürettiler, bundan sonra da üretecekler. İzmir de çok kaliteli üniversitelerimiz ve yerbilimcilerimiz var
İzmir’in mikro-bölgeleme bazlı tehlike analizini yapın. Bu tehlikelere karşı risk analizini yapın ve daha sonra risk azaltma çalışmalarına girin. Bazı şeyler yapıldığını ve yapılmakta olduğunun farkındayım ama bu iş ancak İzmir halkını işin içine katarak hükümet ve yerel yönetimin samimi iş birliğiyle başarılabilir. İleride içimizin yanmaması için İzmir’i depreme hazırlama işine siyasi hesaplarla veya oy kaygısı ile bakmayın. Büyük yıkımın ne zaman geleceği belli olmaz ama geldiğinde hepimiz altında kalırız. Artık kentleri depreme hazırlama işini ülkenin hükümetler üstü projesi haline getirin ve uygulayın. Vergi mükelleflerinin parasını önce onların can güvenliği için kullanın. Bir ülkenin asıl beka sorunu budur. Türkiye’nin en önemli ve en büyük projesi bu olmalıdır. Sevgiyle.

Editör: TE Bilişim