Son dönemde gerek yurt içi gerekse yurt dışı operasyonlarıyla sık sık gündeme gelen MİT’in son icraatı ünlü haber servisi Al Jazeera’nın belgeseline konu oldu. İsrail gizli haber alma servisi MOSSAD’ın Türkiye’yi hedef alan operasyonunu haber alan MİT’in MOSSAD’ı nasıl tuzağa düşürdüğünü tüm yönleriyle anlatan belgeseli, gazeteci Ragıp Soylu sosyal medyadan paylaştı. 

İşte Ragıp Soylu’nun konu hakkındaki paylaşımları...  

MİT MOSSAD’LA KEDİNİN FAREYLE OYNADIĞI GİBİ OYNAMIŞ! 

Mossad’in Türkiye’de başarısız olan son operasyonuyla ilgili AJ çok iyi bir belgesel yapmış. Ses kayıtları, tanıklıklar belgeler hepsi ortada. Ama en komiği, MİT’in yaklaşık 1,5 yıl Mossad’a dezenformasyon vererek onunla oynaması. Mossad, Türkiye'de yaşayan Filistinlilerle Facebook ve WhatsApp gibi sosyal medya ile iletişim kurdu. Kendilerini NATO subayları veya Türkiye hakkında araştırma yapan düşünce kuruluşları olarak tanıttılar. Bazı hedefler derhal Türk istihbaratıyla temasa geçti. Türk istihbaratı, hedeflerle yaptıkları her konuşmayı kaydetmeye başladı.  

BAZEN TAKSİ ŞOFÖRLERİ 

Mossad, çoğunlukla Belçika, Almanya, İtalya vb. ülkelerden Western Union aracılığıyla hedeflere ödemeler yaptı. Bazen taksi şoförleri gibi aracılar aracılığıyla daha fazla para gönderdiler. Mossad görevlileri, hedefler arasında şüphe uyandıran hatalar yaptı. Bir ajan kendisini Suudi bir iş adamı olarak tanıttı ama daha sonra Tel Aviv'de bir Facebook’a check-in yaptı. Veya zaman içinde kendilerini aynı hedeflere yanlış tanımladılar. Türk istihbaratı, daha geniş ağı keşfetmek için ilk olarak Avrupa'daki konumlara göre Western Union ödemelerini izlemeye başladı.  

SAHTE HESAPLAR 

Daha sonra Hamas'a yakın olduğu varsayılan sahte kişiler yaratarak Mossad'a yanlış bilgi verdiler.  Sahte bir grup bile kurdular. Mossad, sahte Filistinli kişilerle ilgili bilgileri çapraz kontrol etmek için başka muhbirler kullandı, bu da Türk İstihbaratının Türkiye'deki bir muhbir ağını ortaya çıkarmasına yol açtı. Mossad'ın insanlara yaklaşmak için bir paravan STK'sı da vardı: Al Sewak. El Sewak'ın Brüksel'de bir genel merkezi olması gerekiyordu. Filistinliler kontrol etti ve yoktu.  

TÜRK İSTİHBARATI KANITLADI 

Türk istihbaratı sonunda IP'ler aracılığıyla web sitesinin aslında Tel Aviv'den yönetildiğini kanıtladı. Mossad ayrıca potansiyel muhbirlere ait tüm telefonları da hackledi. Mossad sonunda sahte Filistinli muhbirlerinden birine Avrupa'ya vize vererek teşekkür etmek istedi. Muhbir, herhangi bir randevu almadan doğrudan İstanbul'daki İsviçre Konsolosluğu'na gitti ve yarım saat içinde iş vizesi aldı. Nihayetinde İsraillilerin Türkiye’ye gelmeden kurmuş olduğu bir şebeke böyle çökertildi. İsviçre’nin bu işinde içinde ne kadar yer aldığı belirsiz. Vize bölümünde Mossad’a çalışan birinin de işi olabilir. Zaten Türkiye konuyu çok mesele etmemiş. Tam filmlik olay. 

Editör: TE Bilişim