Menemen Belediyesi’nin iştiraki olan Meta-Su şirketinin yeni başkanvekili Aydın Pehlivan’a devrinin yapılamaması sebebiyle 660 işçi işbaşı yapamamıştı. Menemen Ticaret Sicil Müdürlüğü’nün şirket devri konusundaki ret kararını mahkemeye taşıyan belediyeye olumlu yanıt geldi. Müdürlüğün kararını reddeden mahkeme, ret işleminin iptaline ve temsilci değişikliğinin tesciline karar verince işçiler işbaşı yaptı, kriz son buldu.

Son Mühür TV’ye canlı bağlantı ile katılan Belediye İş Sendikası İzmir Çevre Belediyeler Şube Başkanı Cumali Akay, yaşanan gelişmeleri şu şekilde özetledi:
“2 tane şirketimiz var menemen belediyesinde hizmet veren işçilerimizin çalıştığı. Kuradan dolayı yetkilerin Deniz Hanımda olması nedeniyle mevcut belediye başkanı kuranın itirazından tekrar Aydın Bey seçilince yetkinin kendisinde olması gerektiğini belirtti. Biz sendika olarak sendikamız hiçbir zaman yetkinin kimde olmasıyla ilgili bir öngörümüz yok ya da bir tarafımız olmadı Nedense iki tarafın siyasi çatışmasından dolayı 19 gün işçi ve emekçi arkadaşlarımız huzursuz bir şekilde eyleme geçmek zorunda kaldı. Aydın Bey bizi aradı ve arkadaşlarla konuşmak istediğini söyleyince, yetkinin alındığını biz o anda öğrendik. Arkadaşlarımız Cuma günü iş başı yaptı şu anda bir sorun yok. Hatta aksayan işlerden dolayı cumartesi – pazar çalıştılar. Ama bildiğim kadarıyla CHP kanadından Deniz Hanım itiraz etmiş. Yarın öteki gün yine bir huzursuzluk olur m? Onu da çok net bilmiyoruz.”

Editör: TE Bilişim