Türkiye'nin gündemine oturan Tarkan'ın İzmir'deki konserden elde ettiği parayı nereye harcayacağı merak konusu olmuştu.  9 Eylül Günü İzmir’in kurtuluşunun 100. yılı dolaysıyla yapılan kutlamalar ülke genelinde büyük yankı uyandırdı. Gecenin sürpriz ismi olarak sahneye çıkan Tarkan’ın aldığı ücret ve bu ücreti nasıl değerlendireceği tartışmaları peşinden getirdi.
İsmail Küçükkaya, Halk TV’de sunuculuğunu yaptığı Yeni Bir Sabah adlı programında tartışmalara açıklık getirdi. Tarkan’ın gençleri, kadınları ve yetim çocukları düşünerek aldığı parayı Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Mor Çatı ve Darüşşafaka’ya bağış olarak verdiğini anlatan Küçükkaya, “Tarkan baya iyi bir para almış, Türkiye’nin yıldızı sonuç olarak. Ne kadar para aldığı da belli üç aşağı beş yukarı. Bunları gençlere vermek istemiş, Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na vermiş. ‘Bunu gençler için ayıralım’ demiş çok ciddi bir kaynak olarak. Kadınlara verelim demiş, Mor Çatı’ya vermiş. Yetim çocuklarımızı okutalım diyerek Darüşşafaka’ya vermiş. Tarkan benim kusuruma bakmasın çünkü haksız yere eleştirilmesine gönlüm razı değil” dedi.

Küçükkaya’nın yaptığı açıklamalar şu şekilde:
"Tarkan, miktara kadar biliyorum ama çok üzülür o yaptığı böylesine güzel işlerin kamuoyunda konuşulmasını istemez, öyle bir adam, iyi yürekli bir adam. İyilik yap denize at diye düşünür ama haber değeri taşıyor. Çok eleştirilmişti bu konu ‘hani para almayacaktı’ diye. Ben de bu konuyu araştırdım, Tarkan baya iyi bir para almış, Türkiye’nin yıldızı sonuç olarak. Ne kadar para aldığı da belli üç aşağı beş yukarı. Bunları gençlere vermek istemiş, Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na vermiş. ‘Bunu gençler için ayıralım’ demiş çok ciddi bir kaynak olarak. Kadınlara verelim demiş, Mor Çatı’ya vermiş. Yetim çocuklarımızı okutalım diyerek Darüşşafaka’ya vermiş. Tarkan benim kusuruma bakmasın çünkü haksız yere eleştirilmesine gönlüm razı değil."

Editör: TE Bilişim