Toplumda "mavi kapak" olarak bilinen "plastik kapak kampanyası"nın ikinci etabında öncelikle Bostanlıspor’da spor yapanlara ve tesislere gelen sporcu velilerine bu alışkanlığı aşılayacaklarını ve sonrasında Karşıyakalılar’ın destek vermesini isteyeceklerini belirten Bostanlıspoor Kulübü ve Karşıyaka Sanat Derneği Başkanı Avni Erboy,  “Kampanya ilk değil. Biz de daha önce başlatmıştık. Başarılı da olduğumuzu söyleyebilirim. Koronavirüs araya girince spor sahalarından uzaklaşan sporcularımız ve sanatla ilgilenen üyelerimiz yeniden sağlıklı ortamda yaşamlarını bıraktıkları yerden ancak tedbirlerle devam ediyor. Biz de bu nedenle Mavi Kapak Kampanyasını yenileme kararı aldık. Bundan böyle Gode Cengiz Spor Tesislerine gelen her üyemiz ve sporcumuz yanında kapak getirsin” dedi.
Bu kampanyanın öneminin bazı kesimlerce yeterince anlaşılamadığını ifade eden Erboy, çöpe atılmayan kapakların nasıl işe yaradığının kanıtlandığını sözlerine ekledi. Erboy şöyle dedi:
"Mavi kapakları çöpe atacağınıza bir yerde toplayıp, kampanyaya destek verebilirsiniz. Çöpe atılan ürünler hem hiçbir işe yaramıyor hem de çevre kirliliğine, üstelik de doğal kaynakların kaybına neden oluyor. Oysa ki toplanıp amacına ulaştığı an engelli kardeşlerimizin kullanacağı akülü veya manuel tekerlekli sandalye, yara minderli sandalye gibi insanların özgürce hareket edebilmelerini sağlayacak araçların alımını sağlıyor. Biz toplanan kapakları, bu konuda daha geniş kapsamlı kampanya yapan belediye veya devlet kurumlarına ileteceğiz. Karşıyakalıları kampanyaya katılıma bekliyoruz” diye çağrı yaptı.  
Avni Erboy, kampanyaya büyük destek veren ve bir süredir topladığı kapakları her geldiğinde getiren Karşıyaka’nın “gönül insanı” 10 parmağında 10 marifet olan özel çocuk Moris Karmona’ya da teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim