Sabah saatlerinde İstanbul-İzmir otoyolunun Manisa bölümünde İstanbul'dan Aydın'a giden İstanbul Kalesi isimli bir otobüs firmasına ait yolcu otobüsü emniyet şeridinde bekleyen bir kamyona çarptı. Meydana gelen kazada 6 kişinin hayatını kaybettiği öğrenilirken 42 kişinin yaralandığı ve yaralılar arasında 4 kişinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Manisa'da "Kazayla uyandık"

Kazada otobüste bulunan ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanarak tedavi altına alınan yaralılardan biri kazayı şöyle anlattı:

"Otobüste saat 04.40 sıralarında uyuyorduk kazaya uyandık. Herkesin durumu çok kötüydü. Allah ölenlerin ailesine sabır versin yardımcısı olsun. Otobüsteki herkes uyuyordu yani. Kazayla uyandık. Otobüsü kimin kullandığını bilmiyorum. Yolda değişiklik oldu. İstanbul'da başka otobüsle değişiklik yaptık. Otobüs yetişemediği için uyandık kazayı gördük. Benim durumun diğerlerine göre çok iyi çok şükür. Aydın Söke'ye gidiyorduk" dedi.

Soma Devlet Hastanesinde yatan yaralıları ziyaret eden Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, "Üzücü bir kaza, 6 vatandaşımız hayatını kaybetti. 1'i yabancı uyruklu olmak üzere 42 yaralımız var. Hepimizin başı sağ olsun, hepimize geçmiş olsun" dedi.

Kazayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldı.

Editör: TE Bilişim