SON Mühür Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Macit Sefiloğlu'nun yazdığı köşe yazısı şöyle:

"SON Mühür Gazetesi’nde sizlerle birlikteyim. Kandemir Medya Grubu’nun Genel Yayın Yönetmeni olarak nitelikli haberler, röportajlar ve eserlerle sizlerin karşınızda olmak için çalışacağız. Okurlarımızın, takipçilerimizin desteği bizim elbet en büyük silahımız olacak. SON Mühür Televizyonu ve bölgemizin gözbebeği Radyo Ege ile sizlerle değerli önemli bağlar kuracağımıza inanıyoruz.
Değerli okurlarımız. Ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmeler, salgın ile birlikte sarsılan ekonomiler, buna paralel olarak özellikle de ülkemizde yurttaşlarımızı da zorlayan ekonomik ve sosyal gelişmeler.
Türkiye’nin geleceği olan gençlerimiz, ülkemizi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflerine taşıyacak üniversiteli çocuklarımız ; eğitimini sürdürdükleri üniversiteyi kazanmaktan neredeyse pişmanlar. Nedeni ise gittikleri kentlerde barınma sorununu çözememeleri. Ev sahipleri, bu yıl öğrencilerimizden öylesine kira taleplerinde bulunuyor ki, bunun önüne ne iktidar ne de muhalefet partileri geçemiyor. Eğitim yılının başlamasına kısa bir süre kala bir yıl önce 1000-1300 lira aralığında olan evlerden 3 bin liraya varan kiralar talep ediliyor. Urla’da bir uyanık vatandaş, Yüksek Teknoloji Üniversitesi öğrencisine kiralamak üzere kondurduğu konteynerden 2 bin lira kira talep ediyor. Buna müdahale eden de yok. Herkes Bu dramatik gelişmeyi sadece izliyor.

Erken seçim tartışması
Değerli okurlar;
Siyaset insanların hayatını kolaylaştırmak, refahı artırmak, sıkıntıları yok etmek için yapılır. Genel kavram budur. Siyaset yapanların önemsemesi gereken önemli bir konu da ülkelerin değerleri ve gelenekleridir. Türkiye’de son günlerde iktidar bloğun oluşturan ittifak, seçimin zamanında yapılacağını açıklıyor. Ancak bir yandan da Cumhur ittifakını oluşturan bileşenlerden MHP nedeniyle seçim barajının yüzde 7’ye düşürüleceği belirtiliyor. CHP ile İYİ Parti ise seçime yine bir ittifak ile gitmek istiyor. Ancak, iktidar bloğu bu işbirliğine sürekli balta vurulmaya çalışıyor. HDP’nin kapatılması girişimleri ise ayrı bir süreç. HDP seçmeninin yerel seçimlerde oynadığı rolü herkes biliyor. Bu yüzden HDP’nin kapatılması partiye oy verenlerin nasıl etkileyeceği de bilinmezlerden. Seçim talebinin yerine gelebilmesi için bu ayrıntılar önemli. Yapılacak olası seçimde de Seçimde de üniversiteye gittiğinde barınma sorunu yaşayan, mezun olduktan sonra da iş bulamayan gençlerimiz yani “Z kuşağı” da şimdiden partilerin ortak çalışma alanı. Z kuşağının desteğini almak mümkün ama tokatını da yemek siyasilere ağır gelebilir. Bu nedenle iktidarın da muhalefetin de (yerel yönetimleri aracılığı ile) gençlere bugünlerde sahip çıkmalarını öneririm"

Editör: TE Bilişim