Kandemir Medya Genel Yayın Yönetmeni Macit Sefiloğlu, İktidarı oluşturan Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı seçilmesi için gereken yüzde 50.1 oranını bulmasının çok zor olduğunun anketlere yansıdığına işaret etti.  Sefiloğlu, AK Parti içindeki yakınma ve itirazların giderek arttığına da dikkat çekti, şöyle konuştu:
“Ekonomi bu sürecin belirleyicisi olacak. Bugün yayınlanan Avrasya Araştırma anketine göre, ekonomik olarak ciddi kriz var diyenler yüzde 62 ulaşırken, kriz yok diyenlerin sayısı sadece yüzde 3.2 oranında. Bu da gösteriyor ki ülkede ciddi bir kriz var.  Ve önemli bir parametre ise ankete katılanların  yüzde 64’ü AK Parti krizi bitiremez diyor.”

Kim sorumlu

Sefiloğlu krizden birinci derecede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sorumlu tutan seçmen, ikinci derecede sorumlunun AK Parti olduğunu belirttiğini kaydetti. Macit Sefiloğlu şöyle devam etti:

“Krizin diğer sorumluları ise yüzde 63’ oranında MHP,  yüzde 20 oranında CHP yüzde 10’u tarafından ise Meral Akşener sorumlu gösterilmiş. Ankette Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yönetiminin iyi olup olmadığı sorulmuş. Yüzde 74 oranındaki katılımcı Erdoğan’ın yönetimi için kötü demiş. 15 gün önce bu oran yüzde 62 olmuş. Ve katılımcıların yüzde 64’ü ise erken seçim istemiş. Partilerin oy oranları ile bu ankette 
Yüzde 25 CHP, yüzde 24.2 AK Parti, yüzde 10.1 İYİ parti, Yüzde 8 oranında HDP, yüzde  6,2 oranında MHP ve yüzde oranında ise DEVA olarak sıralanmış.  BU ankete baktığımızda Ali Babacan’lı DEVA’nın AK Parti’den önemli bir seçmeni alacağını söyleyebiliriz.”

Kılıçdaroğlu’nun en büyük adımı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olduğunu inandığını belirten Macit Sefiloğlu, “Meral Akşener’in Ban Başbakan adayıyım sözünden sonra Kılıçdaroğlu’nun adaylığı bana göre kesin hale geldi’ dedi. Sefiloğlu şöyle konuştu:
“Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun  bu aşamadaki atacağı adımlar çok önemli. Kendisi için de CHP için de bu süreç varlık yokluk mücadelesi biçiminde geçecek. Millet ittifakının bu süreci birlikte yöneteceği inancındayım. Çünkü; başarısızlık her iki parti için de büyük tartışma yaratacaktır.”

Kongre yapmama formülü

CHP’nin ardı ardına ilçe başkanlarının düşmesi, görevden alınması ve son olarak Konak’ta yaşanan istifa sürecini değerlendiren Macit Sefiloğlu, “Son olarak Bayraklı’da atanacak İlçe Başkanı’nın seçime kadar koltukta oturtulması, kongre yapılmaması formülünün İl Başkanlığı’nda tartışıldığına yönelik haberler ortaya atıldı. Eğer bu doğruysa, demokratik teamüllere çok uygun olmayacak bir davranış. 
İzmir örgütü son kongresinden bu yana sancılı bir süreç yaşıyor “ dedi.

Editör: TE Bilişim