Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde Yakup Ermiş isimli bir vatandaş, iddiaya göre Rusya’dan ithal edilen kömürlerden aldı. Ermiş, 50 kilogramlık torbada fark ettiği, ağırlığı şüphe uyandıran taşı atmayarak kömürlerden ayırdı.

Daha sonra yıkayıp kömürü aldığı şirketi arayarak kömür torbasında taş çıktığı için şikayette bulundu.

Kömür torbasında buldu: Gramı 375 lira - 2

TAŞTAN ŞÜPHELENDİ, TESTE GÖNDERDİ

Evine misafirliğe gelen arkadaşına durumu anlatan Ermiş, arkadaşının göktaşı şüphesiyle mıknatıs testi ile taşı deneyerek yapıştığını görünce, taşın bir parçasını kırarak teste gönderdi.

Kömür torbasında buldu: Gramı 375 lira - 3

TAŞIN GRAMI YAKLAŞIK 45 DOLAR

Araştırmaları sonucunda göktaşı olduğunu öğrenen Ermiş, bu kez şikayetini geri çekerek göktaşı için alıcı aramaya başladı. Taşın gramının 45 dolara yakın olduğunu belirten Ermiş, ciddi alıcılarla pazarlığa çıkacağını söyledi.

Kömür torbasında buldu: Gramı 375 lira - 4

ÖFKE YERİNİ SEVİNCE BIRAKTI

Gerçeği öğrenmeden önce kömürü aldığı firmayı şikayet etmeyi düşünen, şimdi ise öfkenin yerini sevince bıraktığını söyleyen Ermiş, “Göktaşı, hatta 1 milyon yıllık olduğu söyleniyor. Biz bunu satacağız, faydalanalım. Numunelerde gram olarak eksildi, şu anda ham olarak net 8 kilogram. Ele alındığında kendi boyutundan daha ağır olduğunu hissedebiliyorsunuz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim