CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündemi değerlendiriyor.

Kılıçdaroğlu’nun satırbaşları şöyle:

İstanbul’daydım. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ile birlikte yaptığı hizmetlerin bir bölümünü birlikte ziyaret ettik. Anadolu Hisarı’nı yeniden onarıyor. 10 metro inşaatı aynı anda devam ediyor. Finans kaynaklarının tamamını sağlamış durumda. Yerebatan Sarnıcı’nı yeniden restore ediyor. Orayı da tüm dünyanın hizmetine açacak. İstanbullular Ekrem başkan gibi bir başkana sahip oldukları için son derece mutlular.
Akaryakıt zamları dolayısıyla haksız eleştiriye muhatap oldum. Elektrik, doğalgaz, akaryakıt zammını yaparsın belediye bu zamlarının yüzde 40 oranında zam yaptığında kıyameti koparırsın. Bu iktidarı anlamakta zorlanıyorum. Zammı yapan sensin, hangi belediye başkanı zam yapmak ister?

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu gece 23’de evinden alındı. Bunlar açıklama yapmışlardı. ‘Gece baskınları olmayacaktır’ diye. Bunlar yapamazlar. Bunlar demokrasiyi getiremezler. Bunu getirecek olan biziz, Millet İttifakıdır.
Genç bir üniversite öğrencisi de önce tweet attı diye önce gözaltına alındı sonra hapse atıldı Alp Emeç. Sakın moralini bozma, bugün hapishanedesin ama yarın çocuklarına verdiğin demokrasi mücadelesini bu örnekle anlatacaksın. Moralini bozma, gözlerinden öpüyorum. Bu ülkenin bütün aydınlık insanları senin arkanda.

Turizmcilerimizin önünde engel olmasa Türkiye’yi turizm cennetine çevirebilirler. Yeter ki engel olmasın. Olağanüstü zengin bir coğrafyamız var ama gelen turist sayısı az. Bütün bunlara rağmen mücadele ediyorlar. 1.5 milyon insanımız turizm sektöründe çalışıyor. Bacasız sanayi dediğimiz bir alan aslında turizm. Demokrasinin, hoşgörünün olduğu yerde turizm canlanır. Bu iktidar dolara mecbur olduğu için turizme kapılarını açıyor. Hiç meraklanmayın, siz de bekleyin çünkü geliyor gelmekte olan. Asla unutmayın bunu.
Ayrıntılar geliyor…

Editör: TE Bilişim