CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Şunu da artık bilmek zorundayım, siz gerçekten benimle birlikte misiniz? Bazılarınızın sesi çıkmıyor, bazılarınızın da isteyerek veya istemeyerek zarar verdiğini de görüyorum. Artık karar verin. Benimleyseniz, benimle olduğunuzu artık hissetmek istiyorum. Sırtımı size yaslayacağımı bilmek istiyorum" açıklaması sonrası CHP'liler "yanındayım" paylaşımları yaparken İYİ Parti'den de açıklamalar geldi.

"SON NOKTAYI AKŞENER KOYAR"

İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı ve Kurucular Kurulu üyesi Fatih Demirkol, "Son noktayı Sayın Meral Akşener koyar" paylaşımı yaptı.

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Danışmanı Zekai Kaya, "Benim Cumhurbaşkanı adayım, Sayın Genel Başkanım Meral Akşener'dir. Tabutu yerde kalsın vefayı unutanın..." ifadesini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarıyla ilgili 6'lı masanın önemine vurgu yaparak, ''Bu seçimi almak zorundayız. Bu seçimde başarmak zorundayız. Türkiye ölmez, bitmez; varsayın kaybettik bir daha parlamenter sistem konuşulamaz. Önceliğimiz parlamenter sisteme geçmektir'' ifadelerini kullandı.

"AMACIM ERDOĞAN'IN ELİNDEN AŞKINI ALMAKTI"

Akşener'in açıklamaları şöyle:

''Arkadaşlarımıza şunu söylemiştik: Biz bu masaya İYİ Parti'yi bir yere getirmek için oturmuyoruz. Biz muhalif seçmeni ayağa kaldırmak için oturduk. Türkiye mi İYİ Parti mi denildiğinde Türkiye diyeceksiniz.

İyi ki de o masaya oturmuşuz. Benim hedefim İstanbul'du. Çünkü amacım Erdoğan'ın elinden aşkını almaktı. O aşkın alınmasına benden başka inanan olmadı. Şimdi sonuç, biz bu bakış açısıyla bu ülkenin insanlarına istersek başarabileceğimizi gösterdik.

Şimdi gözden kaçırmamız gereken bir şey var. Türkiye bir ucube sistemle yönetiliyor. Partili cumhurbaşkanlığı sistemini ortadan kaldırmak istiyoruz. Bu seçimi almak zorundayız. Bu seçimde başarmak zorundayız. Türkiye ölmez, bitmez; varsayın kaybettik bir daha parlamenter sistem konuşulamaz. Önceliğimiz parlamenter sisteme geçmektir.

Önceliğimiz hukukun üstünlüğünü ve adaleti sağlamaktır. Bunun yolu da denge ve denetleme mekanizmalarının bulunduğu güçlendirilmiş parlamanter sisteme bu ülkeyi geçirmektir. Onun yolu iki şeyi kazanmaktan geçiyor: Biri cumhurbaşkanlığını kazanacağız, diğeri meclisi kazanacağız.

Eğer bu iddia bu inançla gittiğimiz takdirde 13. cumhurbaşkanı bizim aday gösterdiğimiz kişi olacaktır.''

Editör: TE Bilişim