SON MÜHÜR/Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde Zonguldak'ta bir dizi programlar için ziyarette bulunmuştu.

STK, muhtarlar ve gençlerle programda buluşmak üzere Zonguldak'a gelen Kılıçdaroğlu, programlarının ardından, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile birlikte sürpriz bir buluşma gerçekleştirdi.

Buluşmada, CHP'li İl ve İlçe Başkanlıkları'nın bulunmaması dikkat çekerken, OYAK Destek Hizmetleri ve İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Oktay Demiray ismi ise belirli kesimlerde tepkilere neden oldu.

Hükümete yakınlığıyla bilinen OYAK yönetiminin, üst düzey yönetiminde bulunan isimlerle Kılıçdaroğlu'nun bir araya gelmesi, kafalarda soru işareti bıraktı.

Öte yandan, bölgenin gazetelerinin bunu haberleştirmemesinden yakınan Mustafa Uysal, " Kılıçdaroğlu ile OYAK Üst düzey yöneticisinin Kdz. Ereğli Belediyesinde buluşturulması OYAK Üst Yönetiminin bilgisi dahilinde mi yapıldı? Şayet öyle yapıldı ise birtaraftan Hükümete yakın görünen OYAK yönetimi, diğer taraftan da CHP’ye ve Posbıyık’a yatıyor. Şayet OYAK üst yönetiminin bilgisi dışında ise ANAP döneminde antrenmanlı olan Posbıyık’ın OYAK Genel Müdürlüğüne önereceği isim bence şimdiden belli" diyerek tepki gösterdi.

İşte o yazı:

İLGİNÇ BULUŞMA!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zonguldak proğramına gelirken, proğramda olmamasına rağmen Kdz.Ereğli Belediyesine ziyaret gerçekleştirdiği kamuoyuyla paylaşıldı.
Ereğli Belediyesi ziyaretinde CHP İl ve İlçe Başkanları ile Zonguldak Milletvekilleri planlı olarak by-pass edildikleri için bulunmaz iken, Posbıyık’ın Sosyal medyasında “ Ziyaret öncesinde Başkan Posbıyık ile görüşmesi olan OYAK Genel Müdürlük Danışmanı Oktay Demiray da ziyarette Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile bir süre sohbet etti. “ diye duyurdu!
OYAK Genel Müdürlük Danışmanı olarak Posbıyık’ın tanıttığı isim, OYAK Destek Hizmetleri ve İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Oktay Demiray! Yani OYAK’ın 8 kişilik üst yöneticilerinden biri!
Kılıçdaroğlunun ziyaret fotoğraflarına baktığınızda ziyaret edilen Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık iken, sanki OYAK Üst düzey yöneticisi ziyaret edilmiş gibi Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile OYAK Genel Müdür Yardımcısı Demiray aynı koltukta oturtuldu. Posbıyık ise Kılıçdaroğlunun ters istikametinde tekli koltukta otururken, özel odada Kılıçdaroğlu ile yenilen yemektede Sadece OYAK Genel Müdür Yardımcısı vardı!
Ziyaret her ne kadar Kdz. Ereğli Belediyesine yapılmış bir ziyaret gibi gözükse de, OYAK’ın üst düzey yöneticisi ile Kılıçdaroğlu’nu görüştürme ziyareti olarak dikkatimi çekti. Ziyaretin tamamında yer alan ve OYAK Genel Müdür Yardımcısı olan bir kişiyi Posbıyık niye Danışman olarak Sosyal Medyasında paylaştı?
Düne kadar OYAK ile kavgalı olan, Erdemir’in havayı kirlettiğini, denizi kirlettiğini, insanları kanser ettiğini iddia edip, eylemler yapmakla tehdit edip, Erdemir’e milyonlarca lira ceza kestiğini paylaşıp birden bire OYAK yönetimiyle kapalı kapılar arkasında gizli anlaşmalar yaparak geri adım atan Posbıyık için Kılıçdaroğlu’nun karşısına oturtturacak kadar önemli olan bu isim kim?
Bu kişi Erdemir ve Ereğli ilişkilerinin kimilerine göre kara kutusu, kimilerine göre kurtarıcı, kimilerine göre arabulucu!
Başka bir iddiaya göre ise, Oyak’a Erdemir’e borcu olanların borcunu silebilecek güçte, Ereğli’de bazılarının yakınlarını işe koyabilecek kadar kudretli, Erdemir ile Erdemire iş yapanların problemlerini uzlaşmazlıklarını çözebilecek kadar güçlü bir isim!
Aynı zamanda Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın Erdemir karşı başlattığı savaşı bitiren, Posbıyık’a ne istediyse vererek onu susturan, hatta Kent Meydanını yapacağı duyrulan hayırseveri bulan bir isim olarak konuşuluyor!
Kdz. Ereğli’yi çok iyi tanırım. Her ne kadar bu yazdıklarımı iddia olarak belirtsem de ateş olmayan yerden duman çıkmaz! Bu kadar kilit ve Posbıyık menfaatleri için önemli bir isim olmasa Posbıyık bu kişiyi Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına oturtturup, özel yemeğe sadece OYAK Üst düzey yöneticisini oturtturur mu?
Kılıçdaroğlu ile OYAK Üst düzey yöneticisinin Kdz. Ereğli Belediyesinde buluşturulması OYAK Üst Yönetiminin bilgisi dahilinde mi yapıldı? Şayet öyle yapıldı ise birtaraftan Hükümete yakın görünen OYAK yönetimi, diğer taraftan da CHP’ye ve Posbıyık’a yatıyor. Şayet OYAK üst yönetiminin bilgisi dışında ise ANAP döneminde antrenmanlı olan Posbıyık’ın OYAK Genel Müdürlüğüne önereceği isim bence şimdiden belli!
Posbıyık’ı Erdemir’e karşı suspus eden pazarlık ve kazançlar neden devam etmesin ki!
Alan razı veren razı! Aşkım Ereğli çok mu önemli!
Vesselam!…
(Resim okumak önemli! Bu haber ve yorumları hem Erdemir’den, hemde Kdz.Ereğli Belediyesinden abone ücreti alan gazetecilerde bulamazsınız!)

Editör: TE Bilişim