CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Şehit kanı üzerinden kumpas kuran bir Saray ve onun fotoromancısı var. Kumpas kurulan ben utanıyorum, bunlar utanmıyor. İktidara hodri meydan diyorum. Elinizden geleni ardınıza koymayın. Ne beni ne CHP’yi ne milleti sindiremezsiniz.

Mersin'in Mezitli ilçesinde bulunan polisevine 26 Eylül Pazartesi günü akşamı saldırısı düzenlenmişti. Bir polisin yaşamını yitirdiği saldırı sonrası saldırganlardan birinin kimliğinin Dilşah Ercan olduğu belirtilmişti.

Saldırının hemen ardından Dilşah Ercan'ın isminin CHP'nin raporunda 'gazeteci' olarak yer aldığına ilişkin iddialar gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da saldırının ardından yaptığı açıklamada HDP ile CHP’ye şöyle yüklenerek “Bunları takip ederseniz ya HDP’ye, ya CHP’nin gazeteci diye kabul ettiği gruplara ya da Batı ülkelerine çıkar" demişti. CHP, saldırının sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

PKK ise saldırıyı üstlenirken, saldırıyı gerçekleştirenin Dilşah Ercan olmadığını belirtmişti.

halktv.com.tr yazarı Fikret Bila'ya konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Ortada teröristlerle kahramanca çatışan ve onları polisevine sokmayan kahraman bir şehidimiz var ama iktidar bu olay üzerinden CHP’ye ve bana kumpas kurmakla meşgul” ifadesini kullandı.

Fikret Bila'nın aktardığına göre Kılıçdaroğlu şu değerlendirmeyi yaptı:

“Şehit kanı üzerinden kumpas kuran bir Saray ve onun fotoromancısı var. Kumpas kurulan ben utanıyorum, bunlar utanmıyor. Şehidi bile kendilerine rant malzemesi yapmaktan çekinmiyorlar. CHP ve bana kumpas kurmayı, yandaş gazetelere, televizyonlara manşet atmayı şehitten daha çok önemsiyorlar. Bu utanmazlık, vicdansızlık, akılsızlıktır.

Bu kumpas tam bir rezalettir. Seçime kadar buna benzer rezaletler yapacaklarını biliyorum. Biz hazırlıklıyız. Bu rezaletlerle beni sindireceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar. Biz sinmeyiz. Eğer geri adım atacağımı sanıyorlarsa yine yanılıyorlar. Bir adım geri gitmeyeceğim.

İktidara hodri meydan diyorum. Elinizden geleni ardınıza koymayın. Ne beni ne CHP’yi ne milleti sindiremezsiniz. CHP bu cumhuriyeti kurmuş, yurtseverlerin partisidir. CHP’yi terörle ilişkilendirmek için kurulacak bu gibi bütün kumpasları boşa çıkarmasını biliriz. DNA raporları ellerindeyken yalan söyleyip kumpas kuruyorlar. Taksiciyi şahit gösteriyorlar. Peki devlet nerede? Devlet ne yapıyor? Gerçekten ben utanıyorum, bunlar utanmıyorlar.”

Editör: TE Bilişim