Son Mühür Tv’de Ayşegül Koç’un hazırlayıp sunduğu ‘Gün Başlıyor’ programına konuk olan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı hem yerel hem de ülke gündemiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Metro projesiyle ilgili son durumu paylaşan Karakayalı, ‘’son üç yılda pandemi yüzünden işlerimiz büyük sekteye uğramasına rağmen çok başarılı işlere imza attık. Çocuklarımıza, üreticilerimize, kadınlarımıza nefes aldıracak projeleri tek tek hayata geçirdik. Hayalimdeki projeleri gerçekleştiriyorum. İnsanlarım mutlu, ben de mutluyum’’ mesajı verdi. 

İşte Rıdvan Karakayalı’nın açıklamalarından öne çıkan detaylar... 

BUCA NEFES ALSIN 

Dün Buca’daydık. Yıllardan beri Buca’da kapalı cezaevi olarak duran yer yıkıldı. 80 dönümlük büyük bir alan. Etrafı tamamen binalarla çevrili. Nefes alacak bir yer yok. İktidar o bölgeye tekrar binalar koymak istiyor. Akıl alacak bir şey değil. Kamu arazisini ranta açıyorlar. Biz diyoruz ki, oraya yeşil alan yapalım. Allah korusun Buca geçenlerde depremle sarsıldı, insanlar nerede toplanacak? İnsanlar gelsin yürüyüşünü yapsın, pikniğini yapsın, nefes alabileceği bir alan olsun istiyoruz. Yüzde 75’ine 80’ine bina yapacaklar, kalan küçücük yeri yaşillendirecekler. Dün bunun protestoso için Buca’daydık. Kamuoyuna sesimizi duyurmak için çaba sarf ettik. İnşallah insanlar sağ duyulu olur, halkın sesine kulak verirler, STK’ların sesine kulak verirler.  

3 YILDA NELER YAŞAMADIK Kİ? 

Göreve gelmemizin üzerinden 3 yıl geçti, neler yaşanmadı ki bu dönemde. Depremi yaşadık, covid pandemisini yaşadık. 2,5 yıl hiçbir şey yapamadan geçti. Covid döneminde her şey durdu. Son bir buçuk yıldan beri işleri hızlandırabildik. Ben yerel seçimlere bakmıyorum. Asla yerel seçimleri düşünmüyorum. Bizim önümüzde Türkiye’nin kaderi değiştirecek bir genel seçim var. Arkadaşlarıma da onu söylüyorum. Her şey genel seçime bağlı. Bu ülkenin nefes alması için bu seçimi kazanmamız gerekiyor. Seçim nisan olmuş mayıs olmuş fark etmez. Herkesin şapkasını önüne koyup düşünmesi lazım. Hayat pahalılığı belli, ekonominin durumu belli, enflasyon belli, verilen zamlar belli, herkes durumdan şikayetçi.  

TÜİK’İN AÇIKLADIĞI RAKAMLAR 

Bir sene önce, altı ay önce aldığın bir malı şimdi aynı fiyata alabilen var mı? TÜİK o rakamları nasıl açıklıyor? Anlamıyorum. Ekmek nerden nereye geldi, doğalgaz, elektrik, soğan neredeydi nereye geldi? Patates 2,5 –3 liraydı şimdi 10 lira. Temel gıda fiyatları konusunda yalan söylemek olur mu? Rahmetli Süleyman Demirel, ‘boş tencere her şeyi götürür’ derdi.  

BU EN İNSANİ HAK 

Her insanın iyi yaşamak hakkı vardır. Birçok insan bu hakkı kendinde görmüyor. Hak bu ya, hak. Ben çalışanlarıma şunu söylüyorum. Bu milletin verdiği vergilerle maaş alıyorsunuz. Sen insanlara kötü davranamazsın. Millet olmazsa devlet olur mu? 83 milyon kişiyi çek bakalım, kim yönetecek, kimi yönetecek? ‘Ben devletin ekmeğini yiyorum’, yok, sen halkın ekmeğini yiyorsun. Bunu anlatmamız lazım insanlara.  

O PARAYLA NASIL GEÇİNSİN? 

Benim eşim en yüksek kadrodan emekli 7 bin 100 lira maaş alıyordu. Ben belediye başkanı olmasam ben de aynı maaşı alacaktım. Bir emekli öğretmene verilen bu rakam reva mı? 5 bin 500 lira alan biri ne yapsın? 

TAKIM TUTAR GİBİ PARTİ TUTMAYIN 

İnsanlar takım tutar gibi parti tutuyorlar. Gelişmiş demokrasilerde söylemlere bakarlar, denerler. Beğenmezse değiştirirler. CHP’yi beş sene deneyin eğer kötüyse tekrar başkasına verin. Bir sefer deneyin bakalım, ne yapacak bu parti? Millet İttifakı ne yapacak?  

İMAMOĞLU’NA YAPILAN TAM BİR HUKUSUZLUK 

Ekrem İmamoğlu’na yapılanlar tamamen bir hukusuzluk. Bir ‘ahmak’ kelimesine siyasetten men gibi çok ağır bir ceza verilmemeli. Ben yerel yöneticiyim. Ben 64 yaşındayım. İktidar seçim yaklaşıyor diye çabalıyor. Bu halk bunu yemeyecek artık. Zam verdin, kaşıkla verdin, kepçeyle aldın.  

KILIÇDAROĞLU’NA HERKES DUA ETSİN 

Sayın Genel Başkanım Kılıçdaroğlu’na herkes dua etsin. EYT’yi o çıkardı, dini bayramlarda ikramiyeyi o çıkardı. İktidara geldiğimizde çok daha güzelleri olacak. Ülkeye adalet gelecek. Basın özgürlüğü gelecek. Ülke tamamen diktatörlüğe gidiyor, ülkeye demokrasi lazım. 

METROYU 10 YIL ÖNE ÇEKTİK 

Metroda proje yapıldı, tahmin ediyorum bu yılın sonunda ihaleye çıkacak. Buca metrosu başladı, şimdi bizim metroya dönecek. İnşallah önümüzdeki aylarda temelini atacağız. Kemalpaşanın İzmir’le entegre olması demek. İzmir’in en büyük projesi olacak. Normalde 2032 için planlanıyordu sağ olsun Tunç Başkan, 10 sene öne çektik biz bunu.  

ÖNCE İNSAN DEDİK 

Önce insan dedik. Yerel yönetimlerin üretime dönük olması lazım. İşimiz sadece çöp toplamak, park yapmak değil onlar zaten görevi. Biz burada halkın cebine nasıl daha çok para koyabiliriz, onun ürününü nasıl daha iyi değerlendirebiliriz, onu nasıl daha iyi yaşatabilirizin arayışındayız. Şu anda 600 tane öğrenciye üniversiteye hazırlık kursunu ücretsiz veriyoruz. Ana sınıfları açıyoruz. Anneler çocukları kreşe bıraktığında aile bütçesine katkı koyacak çalışmalarda bulunabilir.  

ÜRETİCİ KAZANIYOR 

Zeytinyağı fabrikası açtık, hak yüzde 8 dedik, eğer ben bu fabrikayı açmasaydım özel sektör yüzde 15 yapacaktı. Üreticiye daha çok para kazandırdım. Meyve üretim tesisi yaptık, şu an Büyükşehir ihaleye çıkıyor. Otopark yapıyoruz. İnsanların yararına ne varsa onu yapmaya çalışıyoruz bu da yerelde kalkınmayı getiriyor. İnsanlar mutu, ben de mutluyum. 

BELEDİYE BAŞKANLARI MUCİZELER GERÇEKLEŞTİRİYOR 

Geçen hafta Almanya’da Berlin’deydim. Sordum belediye başkanına bütçeni ne kadar diye. 1,2 milyar euro dedi. Benim bütçem euro üzerinden 27,5 milyon euro. Türkiye’de belediye başkanları bu bütçelerle mucizeler yartıyor, hangi partiden olursa olsun. Benim hedefim çocuklarımıın iyi bir eğitim alması, eğitimin maliyeti olmaz. İyi sporcu yetiştirmek, 13-14 tane kulübüm var belediyede. Hepsini destekliyorum. 3 tane ana okulum var onu 10’a çıkaracağım. 4-5 tane kütüphane açtım. Hayallerimin hepsini gerçekleştiriyorum.  

Editör: TE Bilişim