Kardiyolog Dr. Taha Okan Türkiye’nin 2021’in üçüncü çeyreği ile birlikte çalkantılı bir döneme girdiğini belirtti, “Dövizdeki kur dalgalanmalarının ile birlikte, dünyadaki enerji ve çip krizi, Türkiye’de katlanarak kendini hissettiriyor” dedi. Kardiyolog Dr. Taha Okan şöyle konuştu:
“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da savunduğu “Faiz sebep, enflasyon sonuç” anlayışı ile birlikte, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faizleri düşürme politikası, geçtiğimiz dönemlerde doların ateşini harlayarak, 18 liralara kadar tırmanmasına neden oldu. Kimsenin bedel ödediği, hesap sorulduğu yok. Kur korumalı mevduata geçtik. Siz resmi faizi yüzde 14 yapıyorsunuz, ama döviz 12 lirayken gidip parasını yatıran vatandaş, dolar 15 olduğunda para çekerse yüzde 25 faiz ödeyeceksiniz. Yıllık olarak yüzde 100’ varan bir oran. Faizleri düşüreceğim derken, piyasada ne kazanılıyorsa, biz bir fazlasını veriyoruz noktasına, faiz cennetine çevirdiniz. Ne ile ödeyeceksiniz? Döviz mi kazanıyorsunuz? Petrol, değerli maden mi satıyorsunuz? Bunu hazine karşılayacak. Alın size enflasyon.”

Muhalefete ‘protesto’ tepkisi: “Somut adım atılsın”

Elektrik zamları ve diğer yüksek fiyat artışlarına muhalefetin tepkisini de değerlerdiren Taha Okan, “Yapılan bu protesto yetersiz,  yurttaşı da kapsayacak somut bir adım atılması gerekiyordu” dedi. Kardiyolog Dr. Taha Okan şöyle devam etti:
“CHP’den, muhalefetten beklenen bu mudur? 81 il başkanı, 15-20 tane ilçe başkanını da toplayacak, ‘Evet bu zamlar haksızdır, vatandaşın iliğini sömürmekte, aç bırakmaktadır’ bu mudur? Elektriğe zammına karşı mitingler düzenlensin, somut adım atılsın. CHP’nin bu protestosu ne işe yarayacak? 150 bin üyesi var CHP’nin. Onlara mı sesleneceğiz? Yurttaşı içine katmadan, çözüm üretemeyiz. CHP’liler sokakta para harcıyorlar da MHP’li, BBP’li daha mı az ödüyor? Artık Türkiye’nin iki problemi var, ekonomi yani pahalılık ve rejim”

“Türkiye toplumsal biz psikoz yaşıyor”

Kardiyolog Dr. Taha Okan, Türkiye’nin yolulduğunu da ifade ederken, “Bu ülke nasıl soluk alacak? Ben bir hekimim. Ama kardiyolojik sorunları olanların psikolojik sorunları vardır. Yarını belirleyememe şizofreninin en belirgin bulgularından biridir. Türkiye toplumsal bir psikoz yaşıyor. En zenginden asgari ücretliye kadar yarın planı yok” dedi.
Okan şöyle devam etti:
“Bu bir şizofreni halidir. İktidar küçük dostu geleceği planlayamıyoruz. Ben otuz yıldır görev almış hekim olarak geleceği planlayamıyorum. Türkiye’den inanılmaz hekim göçü veriliyor. Bugün Amerika’da Uzak Doğu’ya master yapmaya gidiyor geri dönmüyorlar. Türkiye’deki insanlara gelecek plan şansı verin. Ülkenin gerçek beka sorunu bu olur.”

“Beceriksiz bir muhalefet var”

20 yıldır iktidardaki yönetimin yönetme kabiliyetini yitirdiğini de söyleyen Kardiyolog Dr. Taha Okan;  şöyle devam etti:
“Muhalif olarak üzülüyorum. Ekonomideki türbülansı peşi sıra getiriyor. Ben iki çocuk okutuyorum. Ortalama bir koleji 80 bin lira. Ben bunu derinden hissediyorum. Yönetme kabiliyetini yitirmiş iktidardan çok daha beceriksiz bir muhalefet var. Ben onun helvasını yiyeceğim, o benim dondurmamı yaladı. Hepimiz problemi biliyoruz. Hukuk, ekonomi, eğitim problemi. Nasıl çözeceksiniz? Artık bunu anlatın.”
Erdoğan’ın üçüncü dönem adaylığı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni dönemde adaylığını da değerlendiren Kardiyolog Dr. Taha Okan; şöyle konuştu:
“Hukuk kurallarında yazdığı gibi erken seçim kararı alınırsa, o kararın verilmesi için bu desteğe ihtiyaçları var. Bu destek için erken seçim istenir. Kimin aday olacağı, olmayacağı için verilmez. Seçimlerden 90 gün önce yapılıyorsa bu yalnızca Erdoğan aday olsun diye yapılır. Haziran ayında erken seçim yapalım. Bolu Belediye Başkanı bunun formülünü söyledi. Samimiysek yarın değil, bugün, daha sonra değil hemen diye ortaya çıkıp, bu yılın ikinci yarısına kalmaması için acilen seçim yapalım.”

Editör: TE Bilişim