Karabağlar Belediye Meclisi, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yönetiminde ana hizmet binasındaki meclis salonunda toplandı. Ağustos ayı toplantısını, CHP İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Emre Külekçi, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Şaban Çelik, Aşık Veysel ve Osman Aksüner mahalle muhtarları da izledi.

Başkan Selvitopu toplantının açılışını, ülkemizin birçok noktasında meydana gelen ve bazıları devam eden yangınlara değinerek yaptı. Yangınlarda yaşamını yitirenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Başkan Selvitopu, “Zor günlerden geçiyoruz. Ormanlarımızla birlikte yüreğimiz de yanıyor. 6 yurttaşımızı kaybettik. Ayrıca buralarda yaşayan canlılar yaşamlarından, yuvalarından oldu” dedi.

Daha sonra Başkan Selvitopu’nun çağrısıyla, yaşamını yitiren vatandaşlar ve tüm canlılar için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Saygı duruşunun ardından Başkan Selvitopu, belediyenin devam eden çalışmalarıyla ilgili meclis üyelerine bilgi verdi. Asfaltlama, temizlik, park bakımları gibi rutin çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Başkan Selvitopu, “Önemli projemizi de tamamlama aşamasına geldik. Nasreddin Hoca Çocuk Kültür ve Bilim Merkezi, Kibar Pazaryeri ve Belediye Hizmet Kompleksi açılışa hazırlanıyor. Tahsin Yazıcı Kültür ve Semt Merkezi, Mobilya Akademi tesislerimizin geçici kabulleri yapılacak. Gençleri kötü alışkanlıklardan koruyacak Atatürk Gençlik Spor Merkezi çalışmaları hızla sürüyor. Özdemir Sabancı Parkı tamamlandı. Şimdi sıra Güzel İzmir ve Adnan Süvari parklarımızı yenilemeye geldi” dedi.

Uzundere Meydan Projesi'nin devam ettiğini belirten Başkan Selvitopu, Kavacık'ta da altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra sokak ve meydan düzenlemesine başlayacaklarını bildirdi. Yeni eğitim öğretim yılı öncesi ilçedeki okulların bakım ve onarımına destek olacaklarını vurgulayan Başkan Selvitopu, felaket yaşanan bölgelere araç ve malzeme desteğinde bulunduklarını söyledi.

Editör: TE Bilişim