Gazeteci Ahmet Kaplan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İzmir İl Kongresi’nin yansımalarını SON Mühür TV ekranlarında aktardı. Kaplan, kongreyi “AK Parti İzmir’de beklenenin de ötesinde bir genel siyaset yaptı. Cumhurbaşkanı da bunu ifade etti. Metal yorgunluk meselesi daha önce de farklı dönemlerde gündeme gelmişti. Hakikaten değerlendirilmesi gereken bir konu. Birincisi 18 – 20 yıla yakın iktidarda olan bir partinin yıpranmaması mümkün değil. Mutlaka bir yorgunluk olacak. Bir metal yorgunluk, yıpranma meydana gelecek. Dolasıyla bu açıdan bakınca Covid-19 sürecini biliyorsunuz, sağlıkta pandemi var. İnsanlar bir araya gelmek istemiyor. Sıkıntı büyük. Salgın süreci içerisinde AK Parti’nin en çok eleştiri aldığı bir dönem ve kendi içinde de çok ciddi bir eleştiri mekanizması çalışmaya başladı. Küskünler arttı. Profil yorgunluğu yaşanmaya başladı. Tüm bunlara rağmen  İzmir’de diri, güçlü, coşkulu bir kongre gerçekleşti. Bu kongre ve öncesinde yaşananlara bakıldığında binlerce insanın cv bırakması, mücadele vermesi AK Parti’nin çekim merkezi olduğunun en büyük gösterisi olduğunu düşünüyorum” sözleriyle yorumladı. 

MUHARREM İNCE’NİN ÖNEMLİ KİTLESİ VAR

Kaplan, AK Parti’nin gücünden hiçbir şey kaybetmediğini düşündüğünü şu ifadelerle açıkladı: “Sandıklarda büyük bir göç yaşanmıyor. Çünkü seçmen muhalefeti bir umut ve bir ışık olarak maalesef göremiyor. Büyük bir göç kitleleri göremiyoruz. Seçmen kitlelerinde oynamalar, kaymalar var. Ama siyasi tabloyu etkileyecek bir geçiş göremiyoruz. Siyasette bir umutsuzluk, bir tıkanmışlık var. İnsanlarda bir soğuma, küskünlük var. Oranları değiştirecek iktidarı değiştirecek bir göç geçişi yok. Yeni partiler çok umut oldu mu derseniz. Bir çekim merkezi maalesef olamadılar. Gelecekte ne olur tabii ki bilemeyiz ama siyasi yelpazesi içerisinden baktığımızda yeni partiler henüz yeni bir çekim merkezi oluşturamadılar. Burada şöyle bir şey söz konusu Muharrem İnce olayı İzmir’de ve Ege Bölgesi’nde fark edilebilir bir rüzgâr yakalayabilir. Ben diğerleri için aynı şeyleri söyleyemem ama Muharrem İnce’nin İzmir’de ve Ege’de Balkan Göçmenleri nezdinde önemli bir kitlesi var. CHP’de de küskünler çok ciddi gerçekten. Bazen seçmenlerle de görüşüyorum onlarda da arayışlar, küskünlükler var. CHP’nin şöyle bir handikabı var. Yerel yönetimler istenilen performansı gösteremediler. Belediye başkanları halkın ihtiyaçlarına cevap veremediler. Başarılı belediye başkanları da var haklarını yemeyelim. Hizmetler üreten projeler geliştiren belediye başkanları var. Ancak CHP yerel yönetimlerde İzmir’de çok başarılı bir sınav veremiyor.”

TÜRKİYE’NİN DERDİ BERAT ALBAYRAK DEĞİL

“Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir’den ilk kez damadının nerede olduğunu konuşmak zorunda olduğunu hissetti kendini. Çünkü böyle bir yaklaşımı doğru bulmuyorum. Türkiye’deki seçmenin derdi Berat Albayrak’ın nerede olduğuyla ilgili değil” diyen Kaplan, “Bakın ekonomik sıkıntılar yaşanıyor. Halkın Berat Albayrak nerede diye düşünecek, durumu mu var. Muhalefet bununla mı ilgilenecek. Kılıçdaroğlu başlangıçta halkın beklentileri artırmıştı, daha sonra bu beklentiyi, bu stratejiyi değiştirdi. Erdoğan bunu söylüyor. Cumhurbaşkanı bunu söylüyor. Bu tür konuşmalar çok doğru değil. Halkın merak ettiği ekonomik tablo. Küçük esnaf ve KOBİ’lerin durumlarını biliyoruz. Muhalefetin bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile yola çıkması lazım. Siyasetin dilinin değişmesi lazım” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilişim