İzmir'in başarılı avukatlarından Kadir Canbeldek 27 Ocak'ta rahatsızlığından dolayı Kent Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı fakat yapılan tüm müdahalelere rağmen bugün sabah saatlerinde  hayatını kaybetti. Canbeldek, karaciğer kanseri tedavisi görüyordu.

EMNİYET TEŞKİLATI BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYIMLADI

Eğitimine Polis Koleji'nde başlayan Polis Akademisi'nde devam edip  Ankara Hukuk Fakültesi'ni tamamlayan İzmir Barosu avukatlarından Kadır Canbeldek,  27 Ocak'ta rahatsızlığından dolayı Kent Hastahanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmış yapılan tüm müdahalelere rağmen bugün sabah saatlerinde vefat etmiştir.

Hakkın rahmetine kavuşan meslektaşımıza Allah'tan rahmet kederli ailesine sevenlerine ve Emniyet teşkilatına başsağlığı diliyoruz..

MESLEKTAŞLARI UNUTMADI

Emekli 1'inci Sınıf Emniyet Müdürü Günay Uslu'nun sosyal medyada yer alan " Polis Koleji 1938 " isimli polis grup sayfasında yer alan duygusal paylaşımında şu ifadeler yer aldı: 

1952'de Denizli İline bağlı Yatağan Kasabasında doğmuş, çoğumuz gibi Polis Koleji'ne alt ve orta sınıftan gelmiş. Denizli'li ama Laik Cumhuriyet'in yıkılmaz kalesi, manevi Başkenti İzmir'e aşık. Aynı zamanda ödünsüz Büyük Devrimci Mustafa Kemal sevdalısı...

Can dostum diyebileceğim kadar yakın hissettiğim bir kardeşim ve arkadaşımdı. Benzer ülküleri taşıdığımız, aynı ufka doğru bakıp yürüdüğümüz yoldaşımdı. Bu gün O'nu ölümün bilinemez sonsuzluğuna uğurladık.. Üzüntüm içime sığmayacak denli büyük, yazarken titreyen parmaklarıma zorlukla hakim olabiliyorum.

Sade, açık, babayiğit, cana yakın, mükkemmel bir insan olarak 35 yıl yaşadığı İzmir'in saygın avukatlarından biriydi. Meslektaşlarından ve yoksullardan ücret almazdı, üstelik masrafları da kendi üstlenirdi. Bu yanını gizli tuttuğu için çok kişi farkında bile değildir belki.

İnsan olabilmenin tüm güzel, iyi ve olumlu niteliklerini ruhunda taşıyan sevgili kardeşimi acıyla uğurlarken eşine, kızlarına, oğluna ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum.

Işıklar içinde huzurla uyu, rahmetin bol olsun, GÜLE GÜLE GÜZEL İNSAN...

'MİLLETE ÇOK BÜYÜK HİZMETLER YAPMIŞTIR'

Gazeteci Vahap Dabakan da Canbeldek'in ölümüyle ilgili şu ifadeleri kullandı: 'Çok sevdiğimiz bir kardeşimizdi. Emniyet teşkilatında çok başarılı günler geçirdi. Daha sonra Hukuk Fakültesi sınavlarına girmişti, Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Kendisi Hukuk Fakültesini de bitirip avukatlık stajını yaptıktan sonra istifa etti ve emekli oldu. Emekli olduktan sonra çok başarılı davalar yürüttü. Kendisi Hakan Kandemir’in de avukatıydı. Bir oğlu ve bir kızı var. Biraz önce eşiyle de görüştüm ve başsağlığı diledim. Kendisine Allahtan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun. Sevdiğimiz bir insan. Millete çok büyük hizmetler yapmıştır.'

'SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ'

Cumhuriyetçi Avukat Birliği Baro başkan adayı Mustafa Çetin de Canbeldek’in vefatına ilişkin olarak: ‘Çok düzgün bir insandı, iyi bir insandı, iyi bir hukukçuydu ve sevilen bir insandı. Çok üzgünüm. Sözün bittiği yerdeyiz, Allah rahmet eylesin.’ ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim