İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK); spor kulüpleri başkan ve temsilcileriyle medya mensuplarını bir araya getirerek son gelişmeler ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Toplantıya; Göztepe ve Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Altınordu İcra Kurulu Başkanı Barış Orhunbilge, Menemenspor yöneticisi Mustafa Avcı, Karşıyaka Başkanı Turgay Büyükkarcı, Bergama Belediyespor Başkanı Hasan Canoğlu, Bucaspor 1928 Başkan Vekili Mehmet Sevinç, İZVAK Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Gazete ve Spor Medyasının temsilcileri katıldı.

Buluşma, İzmir Ticaret Odası’nın çatı katındaki Teras 1885 Restoran’da yapıldı.

İZVAK BAŞKANI ALİ ERTEN; "MÜKEMMEL BİR İKLİM OLUŞTU..."

“Hepsi birbirinden değerli , vizyon sahibi kulüp başkanlarımız, yönetimlerimiz var. Sahada rekabet ederken saha dışında işbirliği ve güçbirliği yapmanın gücünü ve değerini hep birlikte fark ettik. Rahatlıkla söyleyebiliriz ki bu konuda örnek kent durumundayız. Mükemmel bir iklim oluştu. Bütün başkanlarımıza gönülden teşekkür ediyoruz. Bu konuda çok daha güzel örnekler yaşayacağız. İZVAK olarak bu sürece katkı vermekten dolayı büyük mutluluk duyuyoruz” diyen İZVAK Başkanı Ali Erten, “Göztepe Gürsel Aksel Stadı, her yönü ile mükemmel oldu. Böyle anıtsal bir eseri İzmir’e kazandırdıkları için Sayın Mehmet Sepil ve ekibine, destek ve emek veren herkese teşekkür ediyoruz. Alsancak’ta yüzde 80 seviyelerine ulaştık. Pandemi koşullarında kontrollü olarak çalışılıyor ve hedefe yaklaşıyor. Karşıyaka Stadı’nda uzun hukuk mücadeleleri sonucunda mahkemeler kazanıldı. Bu sürece tüm gücümüzle destek verdik. Orada çok zaman kaybettik ama gerçekten iyi gelişmeler var” diye konuştu.

"KULÜPLERİMİZ, İZMİR’İN 100 YILLIK MARKALARI..."

Spor kulüplerini “İzmir’in 100 yıllık en değerli markaları” olarak nitelendiren Erten, “Kulüpler kent miraslarımızdır. Yaşatmak ve gelecek nesillere hep birlikte geliştirerek taşımak sorumluluğumuz var. Kulüplerimizin tesis yatırımları için daha çok çalışmalıyız, çalışacağız. Destek ve emek veren tüm yöneticilerimize, değerli siyasi temsilcilerimize, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın değerli yetkililerine ve iş heyecanını hep yüksek tutan Sayın Spor Bakanımıza, İzmirliler ve kulüplerimiz adına teşekkür ederiz” dedi...

ADNAN SÜVARİ SEZONU ISRARI...

Süper Lig’de bir sezonun “Adnan Süvari” ismiyle düzenlenmesi konusundaki ısrarlı çabaların devam ettiğini de ifade eden Erten, “TFF nezdinde resmi müracaatımızı yaptık. Bu başvurumuza Sayın Tunç Soyer başkanlığındaki İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Ege Ekonomisini Geliştirme Vakfı, İzmir Ticaret Borsası, İzmir Ticaret Odası ve bütün kulüplerimiz birer mektupla destek verdiler. Hepsine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Örnek bir birlik beraberlik fotoğrafı daha sergiledik.” diye konuştu.

"PANDEMİ SEZONUNDA KULÜPLERİMİZ DAHA ÇOK DESTEKLENMELİ..."

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ekonomik desteğinin, çok zor şartlar altında oynanan geçen sezonda kulüplerimiz için can suyu olduğuna da dikkat çeken Erten, “Pandemi sezonunda bu desteğin artarak devam etmesi konusunda çalışmalar devam ediyor. Umarım olumlu bir geri dönüş alacağız. Şehrimizin diğer kurum ve kuruluşlarından da aynı desteği bekliyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

MEHMET SEPİL ; “İZVAK, HEP BİRLİKLTE İZMİR İÇİN ÇALIŞMA MOTİVASYONU SAĞLADI…”

Buluşmada söz alan Göztepe ve Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, “Ali Erten başkanlığındaki İZVAK'ın takımları birleştirdiğini, bu özelliği çok önemsediğini, hep birlikte İzmir için çalışma motivasyonu sağladığını ve bu özelliği ile İzmir'in spor açısından çok başarılı olabileceğini kaydederek, “Bunun için İZVAK Yönetimine teşekkür ederiz. Başarıları çoğaltmak zorundayız. Bunu çoğaltmak için de İzmir basınına ihtiyacımız var. Spor bilincini hep birlikte yaymak zorundayız. Büyükşehiriz, çok takım var, çok takımı avantaja çevirmenin yollarını bulmak zorundayız. İstanbul'dan 6 Süper Lig varsa, İzmir'de bir takım olması bizim için ayıp, niye bir takımımız olsun. Altay, Altınordu ve Menemenspor'un şuan için en yakın olan onlar. İnşallah bu yıl Süper Lig'de yer alacak ve mutluluk duyacağız. Altınordu'nun altyapıdaki hamleleri çok önemli. Göz ardı etmeden herkes destek olmalı. Ben Seyit Mehmet Özkan'ın emekli olacağını zannetmiyorum” dedi.

ALTINORDU İCRA KURULU BAŞKANI BARIŞ ORHUNBİLGE; “ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ…”

Altınordu İcra Kurulu Başkanı Barış Orhunbilge de , spor kulüplerinin birlikte güçlü olduğunu, İZVAK’ın misyonundan hareketle “birlikte güçlüyüz” sloganını vurgulamak istediğini belirtti. Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan’ın kulüp internet sitesindeki bir yazısında emekli olacağına dair bir imada bulunduğunun hatırlatılması üzerine, “Altınordu üretim yapmaya çalışıyor. Bütün kulüpler için söylüyorum, üreteni korumak lazım. Başkanımızın çalışmadan duramayacağını biliyoruz. Altınordu Türk futbolunun çok önemli markalarından bir tanesi.” dedi.

ALTAY BAŞKANI ÖZGÜR EKMEKÇİOĞLU; “BİRLİKTELİK FOTOĞRAFLARI ÇOK DEĞERLİ”

Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, bu birliktelik fotoğraflarının çok önemli olduğunu ve bunun çoğalması gerektiğini belirterek, bu birliktelikten çok mutluyuz ve bundan daha güçlü çıkacağız. Destek veren basın mensuplarına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

KARŞIYAKA BAŞKANI TURGAY BÜYÜKKARCI; “HUKUK MÜCADELESİNDEKİ BÜYÜK DESTEĞİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ…”

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı da, Karşıyaka Stadı için yeni bir süreç başlayacağını, bununla ilgili 10-15 gün içinde detaylı açıklama yapacaklarını kaydetti. İZVAK'a, Karşıyaka stadı için 5 yıldır hukuk mücadelesinde verdiği büyük katkı için teşekkür ettiğini belirterek, “Bu hukuk mücadelesi olmasaydı iki gün önceki ortam ve masa oluşmazdı. Orada İzmir kulüplerinin dayanışmasının ve işbirliğinin gücünü hissettik. “ dedi…

Buluşma; yakın tarihte kaybettiğimiz iki büyük sporcu, Halil Kiraz ve Nevzat Güzelırmak’ın fotoğraflarının ve İzmir Kulüplerinin logolarının yer aldığı “Saygıyla Anıyoruz” pankartı önünde çekilen toplu fotoğrafla sona erdi…

Editör: TE Bilişim