SON MÜHÜR/BESTE ÇENGEL/  Özkan, deprem bölgesinde çıkan raporlara, plan ve imarlara itiraz edilip, bunun bilimsel değil, siyasi olduğunun söylenilip, Belediye’nin plan notunu değiştirerek aynı metrekarelerin tekrar yapılmasını istemesine karşın, şehir plancılarının itiraz ettiğini ve Ankara Şehir Plancıları Odası’nın konuyla ilgili dava açtığını söyledi.

Konutların metre karesi bile küçültüldü!

İZDEDA Başkanı, bölgede dönüşümün başladığını ancak Belediye ve Devlet'ten bu hususta bir faydanın olmadığını dile getirdi. TOKİ aracılığıyla 7 adet proje alanının, 1500 konutundan başka, bir inşaat çalışmasının başlamadığını duyurdu. Yapılan konutların maliyetinin ise 450 binden başlayacağını söyledi. Konutları zarar gören vatandaşların, metre karelerinin küçültüldüğünü, üstelik hangi katta oturacaklarının ve ne kadar ödeyeceklerinin bile belirtilmediğini de vurguladı.

Vatandaş bu parayı ödeyemez

Depremzedelerin evlerine kavuşması için kentsel dönüşüm kredisi ile evlerini yapmasını isteyen Devlet’e Özkan; “kredi 200.000. 10 yıllık geri ödemesi, 3500 Türk lirası. Bu parada yetmiyor. 250 bin daha konut kredisi şeklinde kredi çekip, 450 bine tamamlayıp evini yaptırsan aylık ödeme 8000 civarına varıyor” diyerek, bunu ödeyebilecek bir vatandaşın olmadığını da söyledi.

“Devlet sıfır faizli kredi sağlasın”

İzmir depremzedeleri derneği olarak, isteklerini dile getiren Başkan;” Devlet bize 2 yıl ödemesiz 20 yıllık sıfır faizli kredi imkânı sağlasın ve Belediye üç katlı emsal artışı versin. Belediyenin emsal artışı müteahhitte ödenecek meblağı 200 bine çeker, Devlet de sıfır faizli kredi imkânı sağlarsa ancak yaptırabiliriz” şeklinde sıraladı.

Kimseden geri dönüş alamadıklarını dile getiren Özkan, 31 Temmuz Cumartesi günü, depremzedelere yardım eli uzanması için basın açıklaması yapacaklarını da şimdiden duyurdu.

Editör: TE Bilişim