Resmi Gazete’de yer alan ilanla birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı liman başkanlıklarının yapılaşmasında değişikliğe gidildi. Bazı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi  ile  liman başkanlıklarının statüleri değiştirildi.

Kararname ile birlikte ülke genelinde 21 adet bölge liman başkanlığı kurulurken diğer liman başkanlıkları da bu bölge başkanlıklarına bağlandı. İzmir’de de iki yeni bölge liman başkanlığı kurulmuş oldu.

İzmir Liman Başkanlığı’nın statüsü İzmir Bölge Liman Başkanlığı’na çevrilirken Foça, Çeşme ve Kuşadası’ndaki liman başkanlıkları İzmir’e bağlandı.

Aliağa Liman Başkanlığı da Aliağa Bölge Liman Başkanlığı olarak belirlenirken Ayvalık ve Dikili’deki liman başkanlıkları Aliağa’ya bağlandı.

Bölge liman başkanlıklarına atanan isimlerin önümüzdeki günlerde yeni bir Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile duyurulması bekleniyor.

Bölge Liman Başkanlıkları’nın statüleri kararnamede “1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin Altıncı Kısmının Onyedinci Bölümüne ekli (I) sayılı Cetvelde yer alan "Bakanlık Taşra Teşkilatı Bölge Müdürlükleri" listesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki listeler eklenmiş ve aynı Bölümde yer alan "Liman Başkanlıkları" listesi yürürlükten kaldırılmıştır.” ifadeleri yer aldı.

Öte yandan bölge liman başkanlıklarının kurulduğu merkezlerde ‘Liman Başkanı’ ve ‘Liman Başkan Yardımcısı’ kadrosunda bulunanlar ile bağlı liman başkanlıklarında ‘Liman Başkan Yardımcısı’ kadrosunda bulunan görevlilerin görevleri sona erdi.

Kararname bölge liman başkanlıkları ile birlikte denizciliğin taşra teşkilatına verilen önemin arttırılması olarak yorumlandı.

Editör: TE Bilişim