İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentin simge yapılarından Tarihi Vali Konağı'nın tahsisin iptal edilerek yeniden Valiliğe kazandırıldığı ve restorasyonun bir ya da bir buçuk sene içinde tamamlanacağını duyurduğu basın toplantısında çok merak edilen salgın rakamlarını da açıkladı.

RAKAMLAR YÜKSELİŞTE AMA KISITLAMA YOK

İzmir’de artan koronavirüs vakaları hakkında gelen soruyu yanıtlayan Köşger, "Mayıs ayı başında vaka sayıları 50’ye inmişti, Entübe sayısı 2’ye kadar inmişti. Şu an entübe sayısı 40, yoğun bakımda 130 olmak üzere ciddi bir artış var. Yoğun bakımlarda ciddi bir sıkıntı yok ama tekrar artışa geçtik. Başlangıca göre ölümcüllüğünün daha az olduğunu değerlendiriyor arkadaşlar. Şu aşamada vatandaşın maske takması gerektiğine dair bir şey getirmeyi düşünmüyoruz. Herhangi bir yasaklama getirmeyi düşünmüyoruz’’ diye konuştu. 

ASBESTLİ GEMİ TARTIŞMALARI

Asbestli olduğu belirtilen Nae Sao Paulo gemisinin söküm işlemlerinin Aliağa’da yapılmasına tepki olarak düzenlenen basın açıklamasında konuşan İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel’in ‘sivil itaatsizlik’ çağrısına yanıt veren Köşger, "Sivil itaatsizlik gibi böyle halkı isyana çağıran bir şeyi tasvip etmemiz mümkün değil. Günümüz Türkiye’sinde hukuk devletinde telaffuz edilmesi bile yanlış. Gemi sökümü Türkiye’de yeni yapılan bir iş değil" dedi. 
GERİ GÖNDERME MERKEZİ’NDE İŞKENCE İDDİALARI
İzmir Barosu’nun Harmandalı Geri Gönderme Merkezi’nde işkence iddialarına dair konuşan Köşger, ‘’Devlet yapması gerekenleri yapmaya çalışıyor. Biz kısım insanlar ırkçı söylemleri gayri insani söylemlerde bulunuyor. Bir kısım insan da ok şöyle yaptınız böyle yaptınız diyor. Devlet ne yapması gerekiyorsa onu yapıyor. Bunların maksatlı olduğunu, devleti her anlamda suçlamaya yönelik devlet mültecilere yardım ediyor, bir taraftan da işkence ediyorsunuz diye bir suçlama var’’ ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilişim