İzmir depremi sonrası Bayraklı Konteyner Kentte kalmaya başlayan depremzedelerin çağrısına İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger sessiz kalmadı. AFAD'ın temmuz ayı sonuna kadar konteyner kentini boşaltma kararı almasının ardından depremzedelere 3 hafta içinde evleri boşaltmaları çağrısında bulunulmuştu.  İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği Başkanı Haydar Özkan soruna parmak basarak

''Konteyner Kent’te ikamet etmekte olan tüm depremzedeler 22.06.2022 tarihinden itibaren aranarak 3 hafta içinde konteyner kentten ayrılmaları gerektiği söylenmiştir. AFAD Konteyner Kent Yönetimi tarafından konteyner kentin 2022 yılı temmuz ayında sonunda tamamen boşaltılacağı belirtilmiştir. 3 haftalık süre zarfında ev bulmanın zorluğu yanında yüksek kira, depozito ve nakliye bedelini birçok aile temin edemeyecek ve mağdur olacaktır'' hatırlatmasında bulunmuş ve konaklama merkezimizin geçici olduğunu kabul etmekle birlikte, zaten evini kaybederek mağdur durumda olan yurttaşlarımızı daha fazla mağdur etmemek adına konaklama sürecinin en azından 1 yıl daha uzatılmasını talep etmişti.

VALİ KÖŞGER TALİMATI TAMAMEN İPTAL ETTİ

Depremzedelerin haklı isteklerine duyarsız kalmayan İzmir Valiliği harekete geçti.  Haydar Özkan, Vali Yavuz Selim Köşger'in AFAD'tan gelen boşaltna talimatının süresiz olarak iptal edildiğini söyledi. 

Editör: TE Bilişim