İzmir Şehir Hastanesi'ne yapılması planlanan 'teleferik hattı' tartışmaları devam ediyor. CHP'den gelen eleştirilere İzmir Valiliği'nden yanıt geldi. Projenin İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğu belirtilen açıklamada, "Şehir Hastanesi ile ilgili ambulans yolları da dahil tüm ulaşım çalışmaları eşgüdüm içerisinde yürütülmekte ve esas ulaşım, çevre yolu ile bağlantılı yollar dan sağlanacak olup 'Teleferik ile hasta nakli' vb. söz konusu değildir" denildi

İzmir Valiliğinden yapılan açıklama şu şekilde: 
"İzmir Şehir Hastanesinin ulaşımı ile ilgili konu bir yönüyle şehirler arası yolları da ilgilendirdiğinden valiliğimizce ilgili kurumların koordinasyonuyla yürütülmektedir. Dolayısıyla karayollarını ilgilendiren boyutunda Karayolları Bölge Müdürlüğü gerekli çözümü üretmekte, İzmir Büyükşehir Belediyesi de kendisi ile ilgili alanlarda üzerine düşen görevi yerine getirmeye çalışmaktadır.
Ayrıca, söz konusu hastaneye ulaşımda teleferik kullanımı İzmir Büyükşehir Belediyesinin daha önceden üzerinde çalışmakta olduğu bir proje olup, deprem konutlarını kapsayacak şekilde genişletilerek hayata geçirilmesi valiliğimizce tavsiye edilmiştir.
Şehir Hastanesi ile ilgili ambulans yolları da dahil tüm ulaşım çalışmaları eşgüdüm içerisinde yürütülmekte ve esas ulaşım, çevre yolu ile bağlantılı yollar dan sağlanacak olup "Teleferik ile hasta nakli" vb. söz konusu değildir. 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Editör: TE Bilişim