Gazi Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) Pandemi Çalışma Grubu üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 29 Temmuz’da ofisinin kapısına dana dili bırakıldığını duyurdu. Aşı karşıtları tarafından sık sık tehdit edildiğini ifade eden Davutoğlu Şenol, eylemi düzenleyen kişinin kamera görüntülerinden tespit edildiğini kaydetti. Söz konusu kişinin sosyal medyada Op. Dr. Mustafa Yücel isimli sahte hesabı kullanan Büyük Uyanış Derneği üyesi olduğunu söyledi. Kişiyle ilgili gerekli emniyet işleminin başlatıldığını belirten Şenol, kendisinin de koruma talebinde bulunduğunu vurguladı.


İZMİR TABİP ODASI BAŞKANI KAYNAK: BU SALDIRIYI YAPANI BİR AN ÖNCE BULUN!
Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’un kendisini hedef alan olayı duyurmasının ardından İzmir Tabip odası başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak Radyo Ege mikrofonuna açıklamalarda bulundu: '' Aşı yaklaşık 150 yıldır hastalıkları engelleyen bir korunma aracıdır. Pek çok hastalık dünyadan aşı sayesinde yok edilmiştir. Kovid-19 dönemini iki döneme ayırabiliriz. Aşılı ve aşısız dönem olarak bakıldığı zaman aşılı dönemdeki etkisinin önemi yadsınamaz. Ülkemizde de aşının değerini her zaman vurgulayan Esin Davautoğlu Şenol önemli bilim insanlarından biridir. Kendisine geçmiş olsun diyoruz. Aşı karşıtlarının yaptığı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu saldırıyı yapanların bir an evvel bulunmasını istiyor ve gerekli yaptırımların yapılmasını umuyoruz.'' dedi.

TEK BİR DEVLET YETKİLİSİ ARAMADI

Türkiye'nin dört bir yanından destek yağan Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajda hem gelen desteklere teşekkür etti hem de hiçbir devlet yetkilisinin kendisni aramadığını vurguladı.

İşte Şenol'un paylaşımı...

Herkese dönüp cevap veremiyorum. Hepinize desteğe teşekkür ediyorum. Bu şiddet iklimi yaşamla bağdaşmıyor. Henüz tek bir devlet yetkilisi en mühimi ilgili bakan açıklama yapmadı  ve üzüntü bildirmedi
Söyleyeceklerim bu kadar

Editör: TE Bilişim