İzmir’de gece saatlerinde başlayan sağanak yağış cadde ve sokakları göle çevirirken, Narlıdere ilçesinde bir polis aracı çöken yolun içerisine düştü.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün İzmir merkez ve ilçeleri için yapmış olduğu sağanak yağış ikazının ardından gece saatlerinde il genelinde kuvvetli yağış etkili oldu. Narlıdere ilçesinde şiddetli yağışlardan dolayı birçok cadde ve sokak göle dönerken, 9 Eylül Caddesi’nde kısa bir süre önce altyapı çalışması yapılan yolun bir kısmı çöktü. O esnada yolda seyir halinde olan polis aracının da bir kısmı çöken yolun içerisinde düştü. Polis ekipleri el birliğiyle çöken aracı bulunduğu yerden çıkarmak için mücadele ederken, aynı zamanda park halindeki aracının lastiği çukura denk gelen bir vatandaş da kendi imkanlarıyla aracını bulunduğu yerden çıkardı.
Öte yandan, Konak ilçesi Eşrafpaşa Caddesi de kuvvetli sağanak yağış dolayısıyla adeta göle dönerken, ilçede bazı ev ve iş yerlerinde su baskını olduğu, itfaiye ekiplerinin de suları tahliye etmek için çalışmalar yaptığı öğrenildi.

DİREKSİYON HAKİMİYETİNİ KAYBETTİ MİNİBÜSE ÇARPTI

Etkisini sürdüren sağanak yağış nedeniyle Bayraklı ilçesinde bir otomobil, minibüse arkadan çarptı. İddiaya göre, F.A. idaresindeki 35 BDY 603 plakalı otomobil, Ankara Caddesi'nde Bornova yönünden Konak istikametine gittiği sırada, direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu aynı yönde ilerleyen Ö.K. yönetimindeki plakası öğrenilemeyen minibüse çarparak savruldu. Kontrolden çıkan otomobil, yol kenarındaki refüje çarparak durabildi. Meydana gelen kaza sonucunda, hurdaya dönen otomobilde bulunan sürücü Ö.K., 110 AKS ekipleri tarafından çıkartıldı. Ambulansa alınan Ö.K., Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Burada tedaviye alınan Ö.K.'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Sağanak, Çeşme, Seferihisar ve Urla ilçelerinde de etkisini gösterdi. Gök gürültülü sağanakla birlikte çakan şimşekler ise gökyüzünü aydınlattı.

Torbalı ilçesine bağlı İnönü Mahallesi'nde bir villanın çatısına yıldırım isabet etti. Çatı katında çıkan yangın itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü, binada hasar oluştu. Sağanak nedeniyle İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda da bir gidiş bir geliş uçuş seferi iptal edildi.

Editör: TE Bilişim