Coronavirüs nedeniyle İstanbul, Ankara ve Bursa’nın da eklenmesiyle birlikte Türkiye’de maske zorunluluğunun olduğu il sayısı 48’e yükseldi. Ancak son bir haftada vaka sayılarının yükselmeye başladığı İzmir’de hala sokakta maske takma zorunluluğu yok. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yaptığı açıklamada İzmir’in günlük ortalama 32 civarında olan vaka sayısının son günlerde 8’e yükseldiğini söyledi. Bakan Koca’nın açıklamalarından sonra akıllarda maske zorunluluğu olan illerin arasına İzmir’in eklenip eklenmeyeceği sorusu geldi.


İzmir Tabip Odası Prof. Dr. Funda Varlık Obuz, yeni vakalar göz önüne alındığında İzmir’de de maske takma zorunluluğunun olması gerektiğini söyledi. 


İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ NET 


Vakalarda meydana gelen ani artış nedeniyle acilen önlemlerin alınması gerektiğini ifade eden Prof. Obuz, “Sağlık Bakanlığının 11 Mayıs’ta yaptığı açıklamada İzmir’deki vaka sayısının 6500 olduğu bildirilmişti. Yani bugün bu sayının 10 bine yaklaştığı anlaşılıyor. Sağlık İl Müdürlüğüne yazılı olarak başvurduğumuz halde bize bu konudaki kesin rakamları vermediler. Bu sayılar da tedbirlerin uygulanması gerekliliğini ortaya koyuyor” dedi.


MASKE ZORUNLULUĞU GETİRİLMELİ


Alınacak önlemlerin ülke geneline göre değil epidemik bulgular ışığında illere göre yapılması gerektiğini vurgulayan Prof. Obuz, “İzmir gibi büyükşehirlerde parklar, sahilller, hatta yollar bile çok kalabalık olabiliyor. Kemeraltı gibi Kıbrış Şehitleri Caddesi gibi her saatte yoğunluğun olduğu yerler var. Üstelik, İzmir turistik bir merkez. Yaz aylarında insan yoğunluğu çok daha fazla oluyor. Risk daha da artıyor. Bu yüzden de Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de de evler dışında maske takma zorunluluğu getirilmelidir” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim