İzmir'in Torbalı ilçesinde, merkezi ezan sistemine girilerek, 2 caminin hoparlöründen Bülent Ersoy'un 'Yüzünü göremem' isimli şarkısının dinletildiği iddia edildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, yaklaşık 50 saniye boyunca şarkı dinletilmesi yer alırken, müftülük görevlilerinin müdahalesiyle ses sisteminin kapatıldığı belirtildi. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.
Sosyal medyada, Torbalı'nın Ayrancılar Mahallesi'ndeki 2 ayrı camiden Bülent Ersoy'un 'Yüzünü Göremem' isimli şarkısının dinletildiği görüntüler paylaşıldı. Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı, görüntülerin paylaşılması üzerine, dün sat 22.00 sıralarında meydana geldiği belirtilen olayla ilgili soruşturma başlattı. Konuyla ilgili olarak Torbalı Kaymakamlığı'ndan 'ya yapılan açıklamada, merkezi ezan sistemine girilerek yaklaşık 50 saniye boyunca müzik yayını yapıldığı bildirildi. Açıklamada, olay hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığı da belirtildi. Öte yandan müftülük görevlilerinin hemen müdahale ederek ses sistemlerini kapattığı da kaydedildi.
İzmir'de, 20 Mayıs 2020 tarihinde, bazı bölgelerdeki camilerin merkezi ezan sistemine girilerek 'Çav Bella' ile ertesi gün de Bornova ve Bayraklı ilçelerinde Selda Bağcan'ın seslendirdiği 'Yuh Yuh' isimli parça çalınmıştı. Bunun üzerine İzmir İl Müftülüğü, yapılan bu saldırılara tedbir amaçlı olmak üzere İzmir'de merkezi ezan sistemi uygulamasına geçici bir süreyle son verilmişti.

Editör: TE Bilişim