SON MÜHÜR

İcra memurlarıyla birlikte Kocaeli’nin Gebze ilçesinde hacze giden Avukat Ersin Arslan’ın öldürülmesi avukatları ayağa kaldırdı. Yurdun dört bir yanından hukukçular, olaya tepki gösterip iktidarın avukatlara yapılan saldırılara karşı önlem alması konusunda uyarıda bulundular. İzmir Barosu’na bağlı avukatlar da yaşanan olaylara seyirci kalınmasına şiddetle tepki gösterip, bugün duruşmalara girmeme kararı aldı.

İzmir Barosu Başkanı Avukat Özkan Yücel, sadece görevini yapmakta olan meslektaşları Ersin Arslan’ın can verdiği olayın kabul edilemez olduğunu belirterek, “Arkadaşımızın anısına dün Atatürk Heykeli’nin önünde saygı duruşunda bulunduk. Bugün de duruşmalara girmeme kararı aldık. Avukat arkadaşlarımız bir günlük mazaret bildirimlerini yetkililere teslim ettiler. İktidarın bu konuda duyarsız kalması kabul edilemez. Güvenlik sorunu gün geçtikçe büyüyor. Bizlerin görevi sadece savunma yapmak, insan hakkını savunmak… Hedef gösterilmek istemiyoruz. Burada amacımız avukatlara karşı artan saldırılar konusunda uyarıda bulunmak… Bu konuda adım atılmazsa önümüzdeki günlerde benzer bir tepkiyi daha gerçekleştirme kararı aldık” dedi.

Avukatların mazeret bildirimlerinde şu ifadeler yer aldı:

"İcra memurlarıyla birlikte Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bir eve hacze giden İstanbul Barosu üyesi meslektaşımız avukat Ersin Arslan, suçlu tarafından doğrudan göğsüne ateş edilmesi sonucunda katledildi.

Bu saldırının yargı mekanizmasının sacayağı olan avukatların tüm taleplere rağmen korunmamasından, uygulama ve söylemlerle meslek mensuplarımızı hedef gösteren anlayıştan kaynaklandığını biliyoruz.

‘Hukukun üstünlüğü’ ilkesini şiar edinen bizler, yurttaş haklarının savunmanlarıyız. Baktığımız davalarla özdeşleştirilen, saldırıya uğramamıza, dövülmemize, bıçaklanmamıza, silahla vurulmamıza ve korun(a)mamamıza tanık olduğunuz avukatlarız. Bu kez de Gebze de öldürüldük!

Daha ne kadar öldürüleceğiz! Diyor ve İzmir Barosu Yönetim Kurulu’nun kararı doğrultusunda mahkemenizde bugün yapılacak duruşmaya katılmıyoruz. Mesleki ve insani talebimizin dikkate alınmasını talep ederiz."

Saygılarımızla. 19.3.2021

Editör: TE Bilişim