Fuar İzmir’deki bulaşmada Tunç Soyer, ilçe belediye başkanlarıyla istişare ve değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıda CHP’li ilçe belediye başkanları tek tek söz alarak talep ve önerilerini dile getirdi. Başkanların en çok asfalt ve yollarla ilgili talepte bulunduğu bildirildi.

EN BÜYÜK SORUNUMUZ…
Soyer’in toplantıda, “Şuanda en büyük sorunlarımız asfalt, yol ve koku…Bu konuda yoğun bir çalışma içerisinde olduğumuzu bilmenizi isterim.  3 ay içerisinde asfaltla ilgili sorunu çözeceğiz. Bu konuda içiniz rahat olsun” dediği belirtildi.

UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ
Soyer, ilçe belediye başkanlarıyla uyum içerisinde çalıştıklarını da vurguladı. Soyer, “Birçok ile göre gerçekten İzmir’de uyum içerisinde çalışıyoruz. Bundan dolayı oldukça memnunum. İletişim kanallarımız her zaman açık. Her zaman konuşalım. Aramızdaki samimiyet birçok yerde yok. Bunu artırarak devam edelim. Bir uyum yakaladık” dediği öğrenildi.

SOYER: OLDUKÇA DEĞERLİ BİR TOPLANTI OLDU
Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ve soruları yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer çok verimli bir toplantı olduğunu belirtirek, "Başkanlarımız sunumlarını tek tek yaptılar, 'Önümüzdeki 2 yıl içinde neler yapacağız, iş birliklerimiz neler olacak?' onları değerlendirdik. Oldukça değerli bir toplantı oldu. Bundan sonraki süreçte de uyumla çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
HERKES EN İYİSİNİ, EN VERİMLİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYOR
Belediye başkanlarının sunumunu nasıl değerlendirdiği ve başarılı bulup bulmadığı konusunda da konuşan Soyer, "Güzeldir... Karneyi kendime saklıyorum. Hepsini çok başarılı buluyorum. İzmir bu 3 seneyi nasıl yaşadı biliyoruz. Buna rağmen canla başla çalıştıklarını görüyorum. Herkes en iyisinin en verimlisini yapmaya çalışıyor. Hepsinden memnunum" ifadelerini kullandı.
Mithatpaşa Caddesi'nin tek yön olması konusunun kendi kararları olmadığını belirten Soyer, "Bu bizim inisiyatifimiz değil. Valiliğimiz ve emniyet müdürlüğümüzün takdiri. Sonuç olarak bizim müdahil olduğumuz bir şey değil" dedi.
UZUNDERE'DE İHALEYE ÇIKMAK ZORUNDAYIZ
Uzundere konutlarında kalan depremzedelerin çıkarılacağı yönündeki iddialara da "elimizden bir şey gelmiyor" diyerek yanıt veren Soyer, "O istekler ve niyetler maalesef mevzuat gereği mümkün olamıyor. Bizim orayı ancak ihale yoluyla satmamız mümkün. Bu nedenle tüm iyi niyetimiz ile bunu yapmak istesek de bu mümkün değil. Biz 1 yıl için ücretsiz kullandırma yetki aldık, üzerinden 6 ay daha geçti ancak daha fazlasına Sayıştay'da üzerimize sorgu açıyor bu konuda. Bizim maalesef buna daha fazla göz yummamız mümkün değil. İhaleye çıkmak zorundayız. Oturanlara öncelik vermek ihale mevzuatına aykırı. Keşke böyle bir ibare koysak ancak kamu mevzuatına aykırı bir durum" açıklamasında bulundu.

TOPLANTIYA KİMLER KATILDI?
Buluşmaya Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Seferihisar Belediyesi Başkan Yardımcısı Nuriye Hepterlikçi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Barış Karcı, Ertuğrul Tugay, Ozan Yılmaz, Suphi Şahin, Şükran Nurlu, İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan, ESHOT Genel Müdürü Erhan Bey, İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, İZDOĞA Yönetim Kurulu Başkanı Güven Eken katıldı.

Editör: TE Bilişim