SON MÜHÜR-KAZİM BOZKURT/İzmir Barosu seçimlerinin iktidarın engellerine kaldırıldığını belirten Başkan Av. Yücel, demokrasinin rafa kaldırıldığını öne sürdü. Pandemiye takılması için her yerde aynı şartların olması gerektiğinden bahsederken, siyasi partilerin pandemi sürecinde diledikleri gibi hareket etmesinden yakındı. Seçimler için 6 kez başvuru yapıp 5 kez reddedildiklerini açıklarken, altıncı başvurularının da reddedilebileceğinin altını çizdi. Başkan Av. Yücel, “ Biz İzmir Barosu üyelerinin, 10-11 Temmuz’da demokrasi devletine, insan haklarına sahip çıkacağına ve oy kullanma haklarına sahip çıkacağını düşünüyoruz. Biz, genel kurulu yalnızca bir yönetimi belirlemek olarak algılamıyoruz. Bu, aslında 2 buçuk yıldır sürdürdüğümüz demokrasi mücadelesinin bir parçası” dedi.

“Avukatlarımıza destek oluyoruz”

Avukatlar için yaşanabilir mekanlar hazırlamaya çalıştıklarını belirten Başkan Av. Yücel, “Baro Bahçe” inşa ettiklerini, fakat mali koşulların çok zor olduğundan yakındı. Kasadaki paranın borçları ödemeye yetmediğini dile getiren Başkan Av. Yücel, yine de canla başla çalıştıklarını dile getirdi. Başkan Av. Yücel, “İşini kaybeden, ofisini kaybeden meslektaşlarımız oldu, özellikle pandemi koşulları altında bu daha da arttı. Bu arkadaşlarımızı, baronun imkanlarından ücretsiz olarak yararlanması için çalışıyoruz. Ofisini kapatan, ofisini paylaşan herkese kucak açıyoruz. Mesela İzmir’de yaşanan deprem, en çok Bayraklı’da derin yaralar bıraktı. Bu arkadaşlarımız için çadır çalışma ortamları oluşturduk. Maalesef bin avukat olduğunda bin lira destek veremiyorsunuz. Hepimiz bir bağış kampanyası başlattık, cüzi de olsa sorunu çözmeye çalıştık” sözlerini aktardı.

Baro Başkanlığı bir koltuk, bir makan değil, bir hizmet”

Bulunduğu konumda olmasının, yaşamında hiçbir değişiklik getirmediğini belirten Başkan Av. Yücel, yaptığı işin koltuk sevdası olmadığını, aksine bir hizmet olduğunu vurguladı. Başkan Av. Yücel “ Ben geldiğim günden bu yana makam aracı kullanmadım, başkansın kullansana diyorlar. Baro Başkanı oldum diye makam aracı kullanmak zorunda değilim. Ben hala meslektaşlarımdan biriyim. Bir hizmet aracı olarak görüyorum. Söylediklerim daha çok kişiye ulaşıyor, doğruyu daha çok kişiye ulaştırıyorum. Bu anlayışla çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim