Son Mühür Gazetesi / Selcan Şerifaki

‘Alın teri, emek bizim! Banka Promosyonları neden sizin'’ pankartı açan Genel İş İzmir 1 ve 3 Nolu Şubeler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İZELMAN yönetimine seslendi.

“İşçileri banklara peşkeş mi çekiyorsunuz'”

Basın açıklaması öncesinde konuya ilişkin açıklama yapan Genel İş İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Engin Topal, “Türkiye genelinde 1397 belediye işçisine banka promosyonunu veriyorken, İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı işçilere promosyon ödenmiyor. Ben şimdi buradan soruyorum: Anlaştığınız bankalara işçileri peşkeş mi çekiyorsunu? Sizin anlaştığınız bankalara gidip kredi çeken, kredi kartı çıkartan ve bunların faizlerini ödeyen bizleriz. Bu faizleri burada otura bürokratlar mı cebine indiriyo? Bize promosyonu vermemelerin nedeni ayın 7’sinde maaş alıyor olmamızmış ve bundan dolayı da bunu hak etmiyor olmamızmış! Siz her ayın 7’sinde çekilen maaşı kime yatırıyorsunu? Neyin parasını saklıyorsunuz bizde? Ben kredi çekeceğim, ben faiz ödeyeceğim ama parayı sen alacaksın! Yok öyle bir şey! Bankalarla yapılan anlaşmalarda bizleri masada dahi görmek istemiyorlar. Bu işçi olmasa siz o mevduatı hangi banakaya yatıracaksını? Cebinizdeki parayı mı bankaya yatırıp da promosyon alıyorsunu? Bırakmayacağız size bu promosyonu! O para memurun hakkı, devlet emekliye kadroluya veriyorsa siz de işçiye vermek zorundasınız” şeklinde konuştu.

“Promosyon ücretlerimizi alamadık”

Genel İş İzmir 1 ve 3 Nolu şubelerin ortak açıklamasını Genel İş İzmir 3 Nolu Şube Başkanı Faruk Saral okudu. Saral, İZELMAN çalışanı 7 bin emekçinin yıllardır bankalardan ödenen promosyonları alamadıklarını dile getirerek, “Haykırışımız şu dur ki Kasım ayı içerisinde bitecek olan ve bu günlerde yapılması öngörülen çalışanların maaş ödemesinin yapılacağı bankanın belli olacağı ve sözleşmesin yapılacağı, nihayetinde sözleşme sonucunda banka tarafından yapılacak olan banka promosyonu biz İZELMAN çalışanları olarak yıllarca alamamaktayız” dedi.

Saral, kendilerinin de 4 bin 559 İzmir Büyükşehir Belediyesi işçileri gibi, ‘Aşka İzmir’ söylemiyle İzmir’e hizmet etmek için çalıştıklarını vurgulayarak, devletin ve Türkiye’deki 1390 belediyenin işçiye ve emekliye ödediği banka promosyonlarını örnek gösterdi.

 

Editör: TE Bilişim