SON MÜHÜR-KAZİM BOZKURT/29 Ağustos’ta, AK Parti Milletvekili ve Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın, katıldığı televizyon programında, İYİ Parti mensuplarına “FETÖ” suçlamasına İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’ndan açıklama geldi. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, bu iddiaların asılsız olduğunu, yeni dönemin kurgu süreci olduğunu açıkladı. İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı olarak, Mv. Özkan hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirten Başkan Kırkpınar, “Sayın İstanbul İl Başkanımız Buğra Kavuncu, FETÖ’cü olmakla suçlanmıştır. Partinin de FETÖ tarafından kurulduğu gibi mesnetsiz ve iftiraya dayalı bir iddiada bulunmuştur” sözlerini kullandı.

“Doğrudan takipsizlik kararı verildi”

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun, bu süreç içerisinde iddiaların son bulması için savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu dile getiren Başkan Kırkpınar, yargı sürecinin beraat ile dahi değil, doğrudan “Takipsizlik kararı” verilmesine yakındı. Başkan Kırkpınar, “Cahit Özkan, bir hukukçu kimliğiyle, üstelik 19 yıldır ülkeyi yöneten AK Parti’nin bir milletvekili ve grup başkanvekili sıfatıyla kurgu dolu, yalan dolu açıklamalarını kendisine iade ediyoruz. Suç duyurusunda bulunduk. Savcılığın söylediğine göre, eylem Ankara’da gerçekleştiği için, bakanlık tarafından gönderilecek suç duyurusuyla, Ankara’da işlem başlatılacak” şeklinde konuştu.

“Attıkları iftiralar, yüzlerine geri yansıyacaktır”

Cahit Özkan’ın, yakın zamanda Fetullah Gülen muhataplarının içinde yer aldığı, fakat bir türlü ortaya çıkmayan siyasi ayağından, “Damat kontenjanı” ile kurtulduğunu öne süren Başkan Kırkpınar, kendisiyle ilgili bilgi sahibi olmak isteyen herkesin, Mv. Özkan’ın geçmişi araştırmayı önerdi. Başkan Kırkpınar, “973 ilçe, 81 il, 400 bini geçen üyenin içinde, FETÖ davasından yargılanmış tek bir kişi yoktur. Kuruluş felsefemizde yer alan, vatanın birliğine gölge düşürecek bir durumda olan bir kişiyi üye yapmamız mümkün değildir. Bu kadar seçici, bu kadar şeffaf olan partiye, ulu orta atılan iftiraları reddediyoruz. Kendisi, FETÖ yargılanma sürecinden, damat kontenjanından mı kurtulmuştur? Bunu irdelerseniz, bir şeyleri hatırlatır diye düşünüyorum” ifadelerini iletti.

Editör: TE Bilişim