Ekonomideki Dinamizm Esnaftır

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Antalya’dan başlayarak bugüne kadar tam 78 il gezdi. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, bu gezileri ve neden yapıldığını değerlendirdi. Esnafa destek verilmesi çağrısında bulundu. 
Kırkpınar şunları söyledi:

“Ekonomide bir şeyler iyi gitmiyordu. Bu ekonomik daralmanın temel sebeplerinden biri, 20 yıldır ülkeyi yöneten sayın cumhurbaşkanımın faiz ve enflasyon ilişkilendirerek yürütmesinden kaynaklı. O dönemde sayın genel başkanımız Türkiye’de 81 ilçenin yarıdan fazlasını gezmeyi düşündüğünü ifade ederek, 20 Ocak 2020’de Antalya’dan başladı 30 Ocak’ta İzmir’deydi sonrasında Bursa derken Anadolu’nun dört bir yanını gezdi. Gezmelerinin sebebi de şu, ekonomik bir daralma var, bu ekonomik daralmayla paranın alım gücü aşağıya doğru çekti, hayat pahalı hale geldi. Ekonomi eşittir esnaftır. Bütün perakende malları esnaf satıyor. Esnafta para sirkülasyonu vardır, istihdam vardır, esnaf vergi verir. Yani ekonomideki dinamizm esnaftır. Bu ziyaretlerde onların dertlerini dinleyip, anlattıklarını yazılı metin olarak parlamentodaki kürsüde bunu bu ülkeyi yönetenlere ve kamuoyuna duyurmaya çalıştık. Bu yolculukta 78 il gezildi, kaldı 3 il. Burdur, Diyarbakır ve Karaman.”

Yönetilemeyen Bir Ülke Var

Elektriğe gelen zaman yüzünden pek çok esnaf faturasını ödeyemedi. Bazı elektrik faturaları kira giderinin üstünde gelmeye başladı. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Meral Akşener’in gezilerini değerlendirdi, Türkiye’nin her yerinde esnafın derdinin aynı olduğunu söyledi. 

Kırkpınar, sözlerine şöyle devam etti. 
Milletin sorunlarını önce milletin kürsüsünde dile getiriyor. Kamuoyuna derdiniz ortak diyor yani. Bingöl’de bir esnafın derdi neyse İzmir’de de aynı. Yani elektrik, kira, satılan malı yerine koyamama, karda azalma. Derin yoksulluk araştırması yapan genel başkan yardımcımız kalkınma Politika Başkanı Ümit Özlale, Antalya’da ve Bursa’da yaptığı çalışmalarda o kadar enteresan şeylerle karşılaşıldı ki mesela küçük çocuklarda bodurluk başlamış. Bu beslenmeye, yoksulluğa bağlı bir şey. Yine dar gelirli ailelerin çocuklarında obezite başlamış. Sürekli karbonhidratla beslenme bozukluğuna bağlı olarak kilo alınıyor. Sayın genel başkanımızın İzmir programındaki gezide dün yine Bursa’nın birkaç ilçesine gitti. İnanın hiçbir esnafın diğer bir esnaftan farkı yok. Bu topyekûn bir fakirleşmeye gitti. Şu anda yönetilemeyen bir ülke var. 

Sistem Kötü Olduğu İçin İYİ Parti Kuruldu

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, tek adam rejimine eleştiriler getirdi ve bu sistemin kötü olmasından kaynaklı İYİ Parti kurulmuştur dedi

Kırkpınar sözlerine şöyle devam etti:

“2017’nin 16 Nisan günü yapılan bir referandumla yeni bir yönetim sistemi getirmek istediler. Partili cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi. Devletin bütün unsurları tek bir kişinin elinde olacak ama aynı zamanda o kişi partisinin ilçe kongresinde konuşma yapacak. Devleti yöneten kişi cumhurbaşkanıdır ama cumhurbaşkanına bütün yetkileri verirseniz bütün yetkilerde arıza çıkar. Sistemden kaynaklı olarak İYİ Parti kurulmuştur bence. Sistemin yaşattıkları ve yaşatacağı görüldüğü için. Genel başkanımız parti kurulmadan referandumda meydan meydan dolaşarak cumhurbaşkanlığı Yönetim Sisteminin ülkeye uygun olmadığını söyledi.”

Enflasyon 20 Yılın Rekorunda

Artan gıda fiyatları yüzünden insanlar bir marul almakta dahi zorlanıyor. Asgari ücrette yapılan zamlı maaşları almadan bu zam eridi ve gün geçtikçe yok oluyor. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, insanların gıda alabilmek için sabahın erken saatlerinde kuyruğa girdiğini söyledi.

Kırkpınar, şu şekilde sözlerine devam etti:
“Enflasyon 61.40, tarihin en büyük rekorunu yaşıyor şu an. 20 yılın zirvesinde. Geldiklerinde yüzde 30 civarında bir enflasyon vardı, getirdikleri seviye bu. Biz İzmir’de yaşıyoruz, Toprak Mahsulleri Ofisinin perakende satış yeri var. En az 1 km kuyruk var. Pirinç, fasulye, bulgur… bunları ucuza almak için sabahın erken saatlerinde insanlar kuyruk oluyor. Bu ülke yönetilemiyor. Parlamenter sisteme dönülmedikçe bu düzelmez. Bugün hükümet için gen soru yok. Daha gelişmiş bir sistemle gen soru verilse belki hükümet düşer. Öyle bir şeyde çıkabilir bu tabloda.”

Editör: TE Bilişim