HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı ile yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı. Aday tartışmalarını değerlendiren Paçacı, "Şöyle bir şey var: Sokakta Kemal Bey’e itiraz görüyoruz, 'dürüst değil mi?' diye soruyoruz, 'dürüst' diyorlar. 'Devlet tecrübesi yok mu?' diyoruz 'var' diyorlar. 'E o zaman?' 'Ama olmaz…' Sokaktaki bu itirazı İyi Parti olarak görmezden gelemeyiz Nagehan Hanım. Bu itiraz var" ifadelerini kullandı.

Paçacı, Alçı'nın, "Sayın Akşener ve İyi Parti, Kemal Bey’in adaylık talebi masaya geldiğinde ne yapacak" sorusuna, "Nagehan Hanım, parti yetkili kurulları, şu anda Kemal Bey’i onaylayacak noktada değil ama bu nihai olarak böyle devam edecek anlamına da gelmiyor. Meral Hanım, konuyu yetkili kurullara getirecek, orada nihai karar alınacak" diye yanıt verdi.

"Erdoğan seçimi kazanamayacak"
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Paçacı, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçimi kaybedeceğine olan inancını da şu sözlerle anlattı: "2018’de kullandığı çıpa Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ydi. Vatandaş bunu satın aldı. "Yeni sistem" diyerek umut vaat etti. 2023’te ise yeni sistemin birçok problem yarattığı görüldü. Kamuoyu araştırmaları seçmenin yüzde 67’sinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne karşı olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla Erdoğan’ın elinde bu kez sistem koz değil, bir dezavantaj.

 2018’de hiç seçim kaybetmemiş bir Tayyip Erdoğan vardı. Herkes ona bakıyordu, çok güçlüydü. Halbuki 2023’e İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bir çok şehri 2019’da kaybetmiş bir siyasetçi olarak giriyor. Üstelik verdiği kararlar, attığı imzalarla bir çok yanlış yaptığı görüldü.

Bu iki maddeyi sıraladıktan sonra “Bunların üzerine bir de kötü ekonomik tabloyu koyun, artı 6 milyon genç de ilk kez oy kullanacak. Araştırmalar yüzde 20-30 oranında iktidara oy verecek genç olduğunu söylüyor, hadi yüzde 30 diyelim, gerisi muhalefete gider. 2018’de bile yüzde 52 almış Erdoğan şimdi nasıl kazansın Nagehan Hanım?”

Editör: TE Bilişim