Ziyaretçileri ilk girişte Şadırvanı kapsayan revaklı avlu ile karşılayan Camiinin; doğu ve batı kapısının üstünde yükselen iki minareden biri  tamamen yıkılmış, kalan diğer minaresi ise yıkılma aşamasına geldiği görülmüştür.

Yaklaşık iki yıl önce Minarede bakım ve onarım çalışmasının başladığı Caminin bu yıl ön giriş kapısı kapatıldı. Doğu giriş kapısından giriş yapan ziyaretçiler, Camiyi ziyaretleri sırasından tahta iskelenin tuttuğu minareyi fotoğraflarken oldukça tedirgin olduklarını ifade ettiler. 

Esnaf zor durumda kaldı
Minarenin bakım ve onarım çalışmaları kapsamında kapatılan ön kapısı, camii önündeki esnafı da zor durumda bıraktı. Pandemi dolayısıyla uzun süre kapalı kalan esnaflar, Caminin minaresinin biran önce onarılmasını ve ziyaretçilere ön kapıdan giriş sağlanmasını istiyor. 

Kapatılan kapı 15 Temmuz'da açıldı

Olası bir depremde minarenin yıkılma tehlikesi bulunan ve uzun süredir ön kapısı kapatılan tarihi İsabey Caminin 15 Temmuz gecesi açılarak; camii avlusunda etkinlik düzenlendi. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet HOTAR'ın da katıldığı, Selçuk Kaymakamlığı ve Dokuz Eylül Üniversitesi ile ortaklaşa hazırlanan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlerinin adından camii kapısına yine kilit vuruldu.
1975 yılındn sonra Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılan iyileştirme ve onarım çalışmalarıyla tarihi camii ibadete açılmıştır. Aydınoğulları Beyliği'nin Başkenti Ayasuluk'ta inşa edilen İsabey Camii ana cephesindeki mermer ustalığı Batı Anadolu'daki önemli örnekleri arasındadır.

Editör: TE Bilişim