edildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda hekim ve diş hekimlerinin özlük haklarında iyileştirme yapılmasını öngören düzenleme teklif geri çekildi.

Sağlık personelinin özlük haklarına ilişkin düzenlemeleri içeren ve komisyona geri çekilen ilgili maddeleri yeniden görüşerek, söz konusu maddelerin tekliften düşürülmesine karar verildi. AK Parti milletvekillerinin önergesiyle tekliften çıkarılan maddeler, değerlendirilmesi ve kapsamının genişletilmesi amacıyla TBMM Sağlık Komisyonu'na havale edildi.

''SAKIN GERİ ADIM ATMAYIN''

Gün içerisinde "Sakın geri adım atmayın" uyarılarında bulunan TTB, yaşanan gelişmeler üzerine grev kararı aldığını duyurdu. TTB, kararını şu ifadelerle duyurdu: "Şimdi G(ö)REV zamanı 15 Aralık Çarşamba günü tam gün G(ö)REV'deyiz. Aciller dışında sağlık hizmeti sunulmayacaktır."

''BİZİM İÇİN ASLOLAN ADALETLİ ÜCRET''

Alınan karar için "Tek günlük bir uyarıda bulunuyoruz, adaletli bir ücret talep ediyoruz" ifadesini kullanan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı "Bizim için aslolan emeklilik ve adaletli bir ücret politikasıdır. Geri alınan teklif bizim için yetersiz ve eşitsizdir. Adaletli bir ücret politikası talep ediyoruz" ifadesini kullandı. Taleplerinin tüm sağlık çalışanları için olduğunu söyleyen ve geri çekilen ücret zammı teklifinin sağlık çalışanlarını kapsamadığına dikkati çeken Fincancı "Siyasi otorite sağlık çalışanları arasına bilinçli olarak ayrım sokmak istemiş olabilir" dedi.

T24'e konuşan Fincancı, şunları kaydetti: "Sağlık Bakanlığının mevcut politikası, hekimler ve sağlık personeli arasında ayrımcılığa neden oluyor. Bakanlık, bu politikadan vazgeçmeli. Şu anda tüm sağlık çalışanları tamamen belirsizlikle karşı karşıya kaldı." Fincancı, son dönemde yurtdışına giden ve istifa eden hekimlerin sayısının arttığını açıkladı.

Editör: TE Bilişim