SON MÜHÜR/BESTE ÇENGEL/ İnfazda eşitlik yasasının, Ak Parti hükümeti tarafından ele alınacak olmasındaki amacın adaleti tecelli ettirmek için olmadığını söyleyen Puğ, bunu bir seçim vadi olarak adlandırdı ve önemli olanın yeni kurallar ve yasalar olması değil, önemli olanın bu kurallar ve yasaların nasıl uygulandığının olduğuna da dikkat çekti. Aynı yasa görüşmesini, yeni Anayasa düzenlerken de gördük diyen Avukat, “bu Anayasa ile ekonomi uçacaktı, hepimiz uçacaktık. Ama görüyoruz ki bu seçilmiş bir krallık oldu “diyerek sözlerine;” Bunun adına Başkanlık sistemi değil, Bambaşkalık sistemi diyorum. Dünya’da örneği yok çünkü. Başkanlık sisteminin en önemli özelliği, keskin kuvvetler ayrılığı olmasıdır. Bu bütün kuvvetleri kendinden birleştirdi. Onun için ben bu yargı paketindeki samimiyetine inanmıyorum” şeklinde devam etti.

“İşlerine geldiklerinde bağımsız yargı, gelmediklerinde anaysa mahkemesini tanımayız”

Bu yasayla seçime oynadıklarını iddia eden Puğ;” Ekonomi battı oradan yürüyemezler. İşsizlik desen arttı. İşsizliğin olduğu bir ailede zaten enflasyon yüzde yüzdür bunlardan da yürüyemezler. O yüzden nereden yürüsek kardır gözüyle bakıyorlar. Önemli olan kurallar gelmesi değil, uygulama önemli olan. Bunları uygulayacak özgür iradeli hakimler olmalı. Her şeyi aldılar elimizden.  Ben infaz yasasana bakmıyorum uygulamaya bakıyorum. Hukuk mekanizması işlediğinde adalet çalışmalı ben bu zamana kadar o mekanizmayı hiç görmedim. İşlerine geldiklerinde bağımsız yargı, gelmediklerinde anaysa mahkemesini tanımayız diyorlar artık düzen değişecek” şeklinde konuştu.

“Atatürk’ün Cumhuriyeti kurarken halka verdiği egemenliği, kendi elimizle halktan alıp saraya verdik”

Puğ;" bir torun oyuncak istese, dedesi alamıyor. Çocuk ona bir gün üzülür ama dede onun acısını 6 ay çeker. Bırakın şimdi oyuncağı, çocuğuna yemek alamayan aileler var. Bundan önceki dönemlere bakın Cumhurbaşkanı’na açılan davalar iki üç bini geçmezken, bu yıl 70 – 80 bini geçmiş. Demokrasiden ne kadar geri düştüğümüz belli oluyor. Bizler yaşımız gelmeden emekli oluyoruz. Yargıtay üyeleri ayrılıyorlar bir bir. Türk milleti uyutulduğunun farkında onlar da gideceklerini bildikleri için makyaj tedbirleri alıyorlar.  Atatürk’ün Cumhuriyeti kurarken halka verdiği egemenliği, biz kendi elimizle halktan alıp saraya verdik. Yürütme ve yasama tek kişiye ait. Yargıda onun ne dediğine bakıyorlar. Bu tamamen makyaj” dedi.

“Kadına şiddet ve çocuk istismarı Cumhuriyet tarihinin en üst düzeyinde”

Geçtiğimiz hafta 4. Yargı paketinin içerisinde yer alan “çocuk istismarında somut delil aranması” teklifinin kabul edilmesi, tüm Türkiye’de ses getirmiş ve tepkilere neden olmuştu. Adalet duygusunun sadece partinin isminde kaldığını, adaleti içselleşmemiş insanlardan adalet bekliyoruz diyen Avukat, ülkede adalet sorununu çözersek, sorunların yüzde doksanını aşacağımızı ifade etti. Kadına şiddet ve çocuk istismarı Cumhuriyet tarihinde en üst düzeyinde diyen Puğ;” Adalet kişisel bir erdem olmalı aynı zamanda. Üniversitelere bakın hepsi Ak Parti Milletvekili, yok mu başka kişi? Her bakımından adalet olmalı. Ekonomi, eğitim, yerel medya olsun. Adalet herkes için adalet biz hangi adaletten bahsediyoruz ülkede. Herkesin dönüp dolaşıp geleceği son adres hep hukuk olacaktır. Tüm anlaşmazlıkların yolu Hukuk’a çıkar. Hukuk kurulları devlet gücüyle yerine gelir. Biz hukuk kurallarını direkt yargıya değil, hükümete bıraktık. Ve her şeyde din parantezine geldik. Demokrasinin içerisinden hak ve özgürlükleri çıkarıp, demokrasinin posasını bıraktık. Hukuktan adalet kavramını çıkarıp, hukuk posasını bıraktılar ve dinin içerisinden ahlakı çıkarıp din posası bıraktılar. Tüm kurumlar, insan ahlakı kazanmalı yeniden. Tüm kurumlarla yapmalıyız bunu. Bir Genel Kurmay terörist diye tutuklanırsa, halk nasıl korkmasın. Tüm kurumlar birlik olmalı onun için” diye ifadelerde bulundu.

Editör: TE Bilişim