Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, İmamoğlu’nun 4 yıl 1 ay hapis cezasıyla yargılandığı dava hakkında çarpıcı bir yazı kaleme aldı. Öztürk, İmamoğlu’nun İçişleri Bakanı Soylu’nun “Ahmak, memleketi yabancılara şikayet ediyor” sözleri üzerine, “Ahmak, 31 Mart seçimini tekrarlatanlardır” karşılığını verdiğini söyledi.

İmamoğlu hakkındaki ihbarı eski YSK başkanı Sadi Güven’e soran Öztürk, “Başkan olarak da ben ilettim. Gerisini takdir edecek yargıdır. O bizim işimiz değil. Sadece o sözler üzerine, Kurula karşı yapıldığını düşünerek böyle bir ihbarda bulunduk. Bizimki sadece kamu kurumunda çalışan Hakim ve Savcılara yapılan sözlü bir hakaret nedeniyle bir ihbardı hepsi bu. Nedir, ne değildir, suç oluşturur mu oluşturmaz mı, oluşturursa ne olur? O yargının konusu. Bizim ifademizin alınmasına gerek yok.” yanıtını aldı.

YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun davasında mütalaasını açıklayan savcılık 4 yıl 1 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

Editör: TE Bilişim