AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz'ün Bitlis'in Ahlat ilçesinde, il sayısının 100'e çıkarılacağı şeklindeki açıklaması kimi çevrelerce seçim stratejisi olarak değerlendirildi.

Demiröz, Ahlat Belediyesi tarafından düzenlenen "Kültürel Etkileşim ve Yöresel Yemekler ile Zanaatkar Eller Ahlat'ta" etkinliğinde "Sayın Devlet Bahçeli'nin önerisi ve cumhurbaşkanımızın beraber verdiği kararla Türkiye'nin il sayısının 100'e çıkacağı bir zamanda Ahlatımızı da bu şehirler arasına alacağız" demişti.

AK Partili Demiröz, daha sonra sosyal medya hesabından sözlerinin yanlış yansıtıldığını belirterek şu ifadelere yer verdi:
Bugün Ahlat'ta yaptığım konuşma, bazı yayın organlarında "İl sayısı 100'e çıkarılacak" şeklinde yanlış yansıtılmıştır. Bu hususta verilmiş bir karar yoktur. Oysaki konuşmamda; ‘Türkiye'nin şehir sayısının 100'e çıkarılması halinde Ahlat'ın bunların arasında yer alacağı' temennisidir.

Demiröz'ün ilk açıklamasının ardından sosyal medyada hangi ilçelerin il statüsüne kavuşacağı merak konusu oldu. 

Birçok sosyal medya kullanıcısı, il olmaya aday onlarca ilçenin ismini paylaştı. Paylaşılan bazı ilçelerin isimleri şöyle:

Anamur, Midyat, Yüksekova, Kahta, Polatlı, Ünye, Ergani, Kozan, Elbistan, Ereğli, Lüleburgaz, Cizre, Nazilli, Edremit, Bandırma, Fethiye, Erciş, Ereğli, Akhisar, Manavgat, Siverek, Çorlu, İnegöl, Tarsus, Alanya, Gebze, Tatvan, Şereflikoçhisar, Ayvalık, Bodrum, Merzifon, Erbaa ve Akhisar.

Editör: TE Bilişim