İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter ile ilgili flaş bir iddiada bulunarak, Pensilvanya bağlantılı kişilerin Serter'in ismini CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na verdiğini kaydetti.  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter'in Pensilvanya bağlantılı kişiler tarafından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na isminin verildiğini, ardından da Kılıçdaroğlu'nun Serter'i önce il başkanı ardından da milletvekili yaptığını iddia etti. 

Soylu'nun açıklaması şöyle:
"Kılıçdaroğlu bir diş hekiminin muayenehanesine gidiyor Ekim 2013'te, orada Mustafa Yeşil var, gazeteci yazarlar Vakfı'nın başkanı. Orada oturuyorlar, orada bir kişi daha var, isterlerse onun ismini de veririm. Orada oturuyorlar ve konuşuyorlar, Pensilvanya'nın bilgisi dahilinde oradalar. Kemal oraya kendisi gidiyor koşa koşa, Pensilvanya'nın bilgisi dahilinde oradalar ve Kılıçdaroğlu orada birçok şey konuşuyor, birçok değerlendirmeler yapılıyor. En nihayetinde sizin vereceğiniz bir mesaj var mı diyorlar, diyor ki 'Yurtta sulh cihanda sulh benim vereceğim mesaj.' Bu bizim ne zaman karşımıza çıkıyor 15 temmuz 2016'da... Yetmiyor orada bir isim veriyorlar, 'Şu adamın İzmir ilinden Karabağlar İlçesinde belediye başkanı olmasını istiyoruz, size uygun bir insandır' diyorlar. Cümleler aynı böyle"

"ŞAHİTLER ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRME YAPIYORUM

Sonra bu kişiyi unutuyorlar ve sitem ediliyor, 'Bu ismi verdik yapmadınız' diyorlar. Sonra bu ismi önce önce il başkanı ardından da milletvekili yapıyorlar. Bedri Serter... Ben isim veriyorum. Kılıçdaroğlu çıksın desin ki 'Hayır' Ben isim veriyorum, onun gibi devlete iftira atarak yapmıyorum. Şahitler, orada bulunanlar üzerinden değerlendirme yapıyorum. 

Editör: TE Bilişim