İzmir'in Konak ilçesi Şair Eşref Bulvarı'ndaki iş merkezinin 2. katında bulunan HDP İzmir İl Başkanlığı'na giren silahlı saldırgan, tabancayla etrafa ateş açtı.

PARTİ ÇALIŞANI HAYATINI KAYBETTİ, SALDIRGAN YAKALANDI

İzmir İl Başkanlığı'nın camlarının kırıldığı saldırının ardından iş merkezinin çatı katına çıkan saldırgan Onur Gencer gözaltına alındı. 

İş merkezinin etrafını güvenlik kordonuyla çevreleyen ve il başkanlığında inceleme yapan polis ekipleri, bir kişinin hayatını kaybettiğini belirledi.

Saldırgan Onur Gencer Saldırgan Onur Gencer 

Saldırıda hayatını kaybeden Deniz PoyrazSaldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz

VALİLİK: OLAY TÜM YÖNLERİYLE ARAŞTIRILIYOR

İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamada, daha önce sağlık çalışanı olan ve görevinden istifa eden Onur Gencer'in saat 11.00 sıralarında HDP İl Başkanlığı'na geldiği, parti çalışanı Deniz Poyraz'ı tabanca ile ateş ederek öldürdüğü belirtildi.

Şüphelinin yakalandığı aktarılan açıklamada, olayın tüm yönleriyle araştırıldığı kaydedildi.

HDP'DEN AÇIKLAMA

HDP Basın Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada da bir süredir partilerinin hedef gösterildiği iddia edilerek, bunun sonucunda İzmir İl Başkanlığı'na yönelik silahlı saldırıda bulunulduğu ve parti çalışanı Deniz Poyraz'ın hayatını kaybettiği bildirildi.

 İYİ PARTİ LİDERİ MERAK AKŞENER

 "Halkların Demokratik Partisi İzmir İl Başkanlığı’na yönelik saldırıyı kınıyor, hayatını kaybeden Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Bulanık suda balık avlama hevesinde olanlar akıllarını başlarına alsınlar."

KILIÇDAROĞLU'DAN TAZİYE TELEFONU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'deki saldırı nedeniyle HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'a taziyelerini iletti.

CHP'den yapılan açıklamada, Kılıçdaoğlu'nun HDP İl Başkanlığına gerçekleştirilen provokatif saldırı nedeniyle Sancar'ı telefonla aradığı belirtildi.

Saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet dileyen Kılıçdaroğlu'nun, Sancar ve HDP camiasına başsağlığı dileklerini ilettiği bildirildi.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ: SALDIRIYI LANETLİYORUZ

Saldırıyla ilgili açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "İzmir'de HDP il binasında gerçekleşen saldırıyı ve cinayeti lanetliyoruz.Türkiye, huzur ve güvenliğini bozmaya çalışan provokasyonlara asla fırsat vermeyecektir. Güvenlik güçlerimiz ve yargı teşkilatı hadiseyi tüm boyutlarıyla açığa çıkaracaktır" dedi.

BAKAN GÜL: TÜM YÖNLERİYLE AYDINLATILACAK

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül olayla ilgili olarak "Saldırıyı ve cinayeti lanetliyorum. Provokasyonların hedefi karanlıktır, huzursuzluk ve güvensizliktir. Hukuk bu karanlığa asla geçit vermeyecek, olay tüm yönleriyle aydınlatılacaktır" açıklaması yaptı.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel: "İzmir’in göbeğinde bir siyasi partiye silahlı bir saldırı yapılıyor. Bir hanım arkadaş hayatını kaybediyor. Hangi siyasi partiye yapılırsa yapılsın böyle bir saldırı Türkiye’nin demokrasi düzenine ve siyaset  hayatına yapılmış bir saldırıdır. Arkasında kimler var kimler yok zaman gösterecek. Ben hayatını kaybeden arkadaşımıza allahtan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. HDP’ye geçmiş olsun diyorum. Gerçekten çok üzücü bir olay. Bunun arkasını hem emniyet güçlerinin hem de İçişleri Bakanlığı’nın araştırıp soruşturması ve arkasındaki kişi ya da kişilere tespit etmesi adalete teslim etmesi gerekiyor”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: "HDP İzmir İl Başkanlığı binasında düzenlenen saldırıyı kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. İzmir’imiz huzur kentidir. Bu huzura zarar verecek her türlü girişimin karşısındayız"

DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen: "HDP İzmir İl binasına yapılan saldırıyı kınıyoruz. Demokrasinin kalesi İzmir bu sabah saatlerinde çirkin bir saldırı haberiyle gündeme gelmiştir. Saldırıda katledilen Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet, ailesine baş sağlığı diliyorum.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe: "İzmir olarak talihsiz bir gün yaşıyoruz. HDP İzmir İl Başkanlığına yapılan saldırıyı nefretle kınıyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımıza rahmet diliyorum. Ne siyasette ne de günlük yaşantımızda kimse şiddetle kanla bir yerlere gelmez, gelememiştir. Kimse kendisine rol biçip topluma düzen veremez . Her türlü şiddeti reddediyoruz."

Editör: TE Bilişim