İzmir Barosu üyesi avukat haciz işlemi sırasında saldırıya uğradı. Kafasına silah dayanan avukat Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Baro’dan konuya dair açıklama ve tepki geldi.

İZMİR BAROSU'NDAN GELEN AÇIKLAMA;

İzmir Barosu üyesi bir avukat Bayraklı ilçesinde bir haciz işlemi için bulunduğu yerde saldırıya uğradı. İzmir Barosu tarafından yapılan açıklamaya göre avukatın kafasına silah dayandı ve boynuna ayak basılarak tehdit edildi. Saldırıya uğrayan avukat güvenlik güçlerinin yardımıyla kurtulurken Ege Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Baromuz üyesi bir meslektaşımıza İzmir Bayraklı'da haciz işlemi için bulunduğu iş yerinin önünde saldırıda bulunulmuştur. Meslektaşımızın başına silah dayanmış, kendisi yere yatırılmış, boynuna ayakla basılmak suretiyle ölüm tehdidinde bulunulmuştur. Meslektaşımızın güvenlik güçlerinin yardımıyla can güvenliği sağlanmıştır. Meslektaşın genel durumu iyi olup şu anda Ege Üniversitesi Hastanesi'nde tedavisine devam edilmektedir. İzmir Barosu olarak hastanede bulunan meslektaşımızın sağlık durumu yerinde takip edilmektedir.

Söz konusu elim olay son yıllarda avukatlık mesleğine yönelen değersizleştirme girişimleri ve saldırıların bir sonucudur. Başta siyasetçiler, kamu görevlileri ve basın olmak üzere tüm toplumun avukatlığın savunmanın temsilciliğini yapan bir kamu mesleği olduğunu unutmaması gereklidir. Mesleğe yönelik saldırıların devamı halinde avukatların her geçen gün daha fazla tehdit altına gireceği aşikardır. İzmir Barosu olan ve meslektaşlarımıza yönelik tüm saldırıların sonuna dek kararlılıkla karşısında olacağız. Saldırıya dair başsavcılıkla görüşmeler yapılmış olup etkin bir soruşturma yapılması için hukuki süreç baromuz tarafından sürdürülmektedir. Meslektaşımıza, yakınlarına ve avukatlık camiasına geçmiş olsun dileklerimizi sunarız. Yaşanan olaya tepki gösteren isimlerden biri de CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan oldu. Bakan, sosyal medya hesabından, ''İzmir Bayraklı'da mesleğini icra etmek için hacze giden meslektaşım yere yatırılıyor, meslektaşımın boynuna ayakla basılıyor ve kafasına silah dayanıyor! Bu yaşanan alçak saldırı, Türkiye’de hukukun ve savunmanın içinde bulunduğu durumu bir kez daha gözler önüne seriyor! Suçun esas faili; baro başkanlarını Ankara’ya sokmayan, TBMM’ye almayan, baroları bölmeye çalışan, Avukatlık mesleğini itibarsızlaştırmak için elinden geleni yapan iktidarın ta kendisidir! Hastanede tedavisi süren meslektaşıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum'' ifadelerini kullandı. 

Olayla ilgili açıklamada bulunan İzmir Barosu Cumhuriyetçi Avukatlar Grubundan Avukat Mustafa Çetin;

"Vatandaşın hak arama özgürlüğü ve adalete erişimdeki temsilcisi olan avukatlara mesleki faaliyetlerinden dolayı sözlü ve fiili saldırılar artarak devam etmektedir. Dosya ve uyuşmazlığın tarafıymış gibi addedilerek meslektaşlarımıza psikolojik ve fiziksel şiddet uygulanması ne kadar acı ise; bu tür sözlü ve fiili saldırıların artık sıradanlaşması ve toplumda maalesef kabul gören bir hal alması da aynı derecede acı ve düşündürücüdür.
Bu vesileyle mesleki faaliyetini icra ederken alçak bir saldırıya uğrayan Baromuz mensubu meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunar; yapılan saldırıyı kınamakla kalmayıp yasal sürecin en yakın takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla sunarız" diye basın bildirisi yayınlayarak olayı kınadı. 

Editör: TE Bilişim