Güzelbahçe’de 20 kurucu üye ile 2014 yılından beri gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Mesude Öney, “Cumhuriyet’i korumak, kollamak, geliştirmek ve yeni nesillere aktarmak tek amacımızdı” diyerek, son gelişmeleri şöyle özetledi:

“İstanbul sözleşmesinden Cumhurbaşkanı kararnamesiyle çıkılması dolasıyla CKD Genel Merkezi’nin yapmış olduğu açıklamaya karşı çıkarak bu eylemi desteklemediğimizi belirttik. Böylece genel merkezimizle fikir uyuşmazlığımız başladı… Kısa bir süre önce Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Merkezi’nin yönetim kurulu adına yaptığı Afganistan’ı tanıma ve Taliban’a destek içerikli basın açıklamasıyla Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı bir Cumhuriyet kadını olarak fikir ayrılıklarımız hat safhaya çıktı… Taliban yönetimini kabul etmemiz, destek ve yandaş olmamız söz konusu olamazdı… Bu nedenle Genel Merkez yönetiminin Taliban’a destek açıklamasına başından beri karşı çıktık, tepki gösterdik ve reddettik. Genel Merkez yönetimi bu konuda geri adım atmadığı gibi açıklamasını şiddetle savundu. Dolayısıyla bugünkü Cumhuriyet Kadınları Derneği yönetimi ile fikri hiçbir ilişkimiz kalmamıştır.” 

Derneğin İzmir Güzelbahçe Şubesi’ni feshetme kararını 16 Eylül’de aldıklarını belirten Mesude Öney, genel merkezin kendisini de üyelikten çıkardığını dile getirdi, sözlerini şöyle noktaladı:

“Atatürk ilkelerine bağlı bir Cumhuriyet kadını olarak alınan bu karar nedeniyle üzülmüyor, tam tersine gurur duyuyorum. Bu zihniyetle toplumsal sorunlara bakışımızda fikirlerimizin ters düştüğünü, aynı çatı altında hizmet edemeyeceğimizi defalarca belirtmiştik... Bir Türk kadını olarak Atatürk’ün yolundan asla sapmayacağız ve bize vermiş olduğu hakları sonuna kadar savunacağız. Taliban’a destek verenleri tanımıyor ve kınıyoruz.”

Editör: TE Bilişim