SON MÜHÜR.COM 

Atatürk araştırmalarıyla tanınan Ahmet Gürel, Son Mühür TV’de Gün Başlıyor programına konuk oldu. Gürel şunları söyledi:

"ALLAH BİR DAHA BU MİLLETE İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN"

- "Laiklik konusunda biraz sıkıntısı var Mustafa Kemal ile Mehmet Akif Ersoy’un.. Mısır’a gidiyor oradaki üniversitede hastalanıyor Türkiye’ye geliyor. Ziyaret ediyorlar ve hasta halinde yatağından doğruluyor ve diyor ki, ‘Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın’ . İstiklal Marşı bir vatan savunmasıdır. Vatanın kurtuluş adımlarını o biliyor. 1921’lerde bu yazıldıysa Sakarya Harbi yapılmış. Bunları biliyor ve o duygularla yazıyor.  

"MARŞI DUVARLARA YAZMIŞ"

"Mehmet Akif’in Ankara’da kendi evi var. O evi ben gördüm. Ankara Altındağ’da.. Şimdi müze oldu. Ben müze olmadan önce gitmiştim. Kâğıt kalem yok o kadar sıkıntı var. İstiklal Marşı yazarken Mehmet Akif Bey duvara yazmaya başlamış kâğıt bittiğinde. Duvarlardaki o yazılar orada dururken bilinçsizce boyuyorlar. 

"MUSTAFA KEMAL BİR DEHA"

"Mustafa Kemal, Mehmetçiklerin arasına girip önceden bakıyor, geriden bakınca İzmir Komutanı’ndan 5 km ileride. Böyle bir şey yok. Bir bakıyor, bir grup kaçıyor. Nereye gidiyorsunuz diyor. Mermimiz bitti diyorlar. Yere yat diye bağırıyor. Asker yere yatıyor. Süngü tak diyor. Şimdi düşman da İngilizler de, anzaklar da asker yere yatınca onlarda yere yatıyorlar.  Arkadan gelen gruba vakit kazandırıyor.  O deha Mustafa Kemal. Çıkılan yerlerde. Yeni fotoğraflarını da koydum. O kazı kısmında dolaştım. Çanakkale’de 500 bin kayıp var. O nedenle toprak diye basma tanı sözü oradan geliyor."

'MUSTAFA KEMAL ÇANAKKALE’NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ" 

- "Yabancıların Mustafa Kemal için söylediklerini söylüyorum. Avustralyalı tarihçi, topları mevziiye sokarken Mehmetçiklere yardım ediyordu Mustafa Kemal. Ve mermiler arasında kalkıp etrafı kolluyor. Askerler arasında kurtuluş umudu olmayan hücumlarını kaldırıyordu. Neden ‘Siz ölmeyi emrediyorum’ diyor. İngiliz Generali diyor ki, ‘Avrupa’da hiçbir asker yoktur ki, Türklerle kıyaslanabilsin. Büyük kayba uğrayan birlikler, Türk olmasaydı yerlerinde kalamazlardı. Moral kalmadığı için hemen bizim askerlerimiz değiştirilirdi. Tüm savaş süresinde yerlere çakılıp kaldılar” diyor.  Churchill ne diyor biliyor musunuz? ‘Bel bağladığımız İngiliz Donanması sabun köpüğü gibi eriyordu. Her geçen gün bir iki gemi gidiyordu. Sanki karşımızda demir ve alevden yapılmış bir perde vardı. Bir adam bulundu Mustafa Kemal, Çanakkale Savaşı’nın kaderini gidişatını değiştiren adamdır’ diyor." 

Editör: TE Bilişim