SON MÜHÜR GAZETESİ

Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Cem Kavur'un sürpriz istifasının yankıları partide halen sürüyor. Gelecek Partisi İzmir İl Teşkilat Başkanı Hakan Yazar, Kavur'un açıklamasının hemen ardından istifa etmeyeceğini duyuyarak, il başkanlık koltuğuna talip olduğunu dile getirmişti. Yaşanan gelişmeleri Son Mühür Gazetesi  partinin üst düzey yetkililerine sordu. 

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, şok etkisi yaratan istifa ile ilgili şu sözleri kullandı: "Ben de sonradan duydum. Torbalı kongresine katıldım. Konuşmamı yaptım. Cem Bey beni aradı. Araba kullanıyordum, dönüş yapamadım. Daha sonra dönüş yaptım. 'Çok teşekkür ediyorum bizi onure ettiniz' dedim. Urla'ya gidiyordum. Teşekkür etti ve ayrıldı. Ertesi sabah bir baktım, istifa ettiğini söyledi bir arkadaş. Neden istifa ett? Niçin istifa etti ' inanın bilmiyorum." 

Çok şikayet aldık 

Kongre sürecinin devam ettiğini dile getiren Özdağ, Cem Kavur ile ilgili şikayet aldıklarını belirtti.  Kavur:  " 41 vilayeti pilot seçmiştik İzmir'de onlardan biriydi. Bizim hedefimiz eylül ayına kadar 41 vilayeti tamamlamak ve 6 ay sonra yapılacak bir erken seçime gitmek. Biz istiyoruz 'İzmir İl Kongresi' yapılsın ve genel başkanımız gelsin. İzmir ile ilgili çok şikayetler vardı. Cem çok iyi bir arkadaşımızdı fakat siyasi tecrübesi zayıftı, öyle tahmin ediyorum.  İnsanlarla barışıktı, başarılı olacağına inanıyorduk. Siyasette sabırlı olun, hoşgörülü olun bazen görmeyin ama gördüklerinizi de mutlaka konuşun. Cem beyi de ben önermiştim. İzmir çok önemli. İzmir'de başarılı olan Türkiye'de başarılı olur ve kalıcı olursunuz. İzmir Türkiye'dir. Demokrat bir şehirdir. Orada okudum benim için çok önemli" diye konuştu. 

Partinin diğer önemli isimlerinden Gelecek Partisi Kurucular Kurulu üyesi ve Ege Bölge Koordinatörü Ömer Ünal, istifanın ardından çalışmalara başladıklarını belirterek; "İstifa kendi isteği ile oldu. Net şunu söyleyeyim, istifası istenmedi. Kendi bahsettiği gerekçelerden dolayı yani iş yoğunluğu ve sağlık problemleri nedeniyle kendi takdiridir. Herkese nihayetinde saygı duyarız. İzmir'de bir çalışma yapılacak ,bu çalışma neticesinde oraya bir il başkanı belirlenecek. Temayül yapılacak ve tüm arkadaşlar dinlenecek. Görev yapan ve bize katkı vermiş olan herkes dinlenecek. Herkes dinlendikten sonra bir kanaat oluşturulacak. Bu kanaat neticesinde bir karar verilecek" dedi. 

Kafamızda bir isim yok 

Ünal, henüz bir isim belirlemediklerini şu şekilde açıkladı: "Belirli bir isim olsa ben neden herkesle görüşeyim. Saydığım isimler bizim teşkilatımızda görev yapan herkesi dinleyeceğim. Yoksa kafamızda bir isim olsa bu korona sürecinde ve kongrelerin olduğu bir süreçte niye dinleyeyim herkes? Birini atar geçeriz. Perşembe günü İzmir'e çalışmak için geleceğim. İl yönetimi,kadın kolları,gençlik kolları, disiplin kurulu ile görüşüp, kararlarını beklentilerini alacağız. Sonra Parti Genel Merkezinde değerlendireceğiz ve arkadaşımıza görevi tebliğ edeceğiz." 

İzmir il kongresi yolda

Ömer Ünal, kongrelere odaklandıklarını dile getirerek;  "İzmir'de kongreyi yapabilmek için 10 ilçenin daha kongresinin yapılması lazım. Geriye 5 ilçe kaldı. Konak, Karaburun,Seferihisar kongre tarihleri alınmıştı bunlar yapılacak. Sonra il kongresi yapılacak" şeklinde konuştu. 

 

Editör: TE Bilişim