Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz günlerde İzmir’de yoğun bir program düzenlemişti.

Kemeraltı ve Karşıyaka’da esnaf ziyaretleri düzenleyen Davutoğlu, esnafın dertlerini dinlemiş, sorunlar hakkında konuşmuştu.

Davutoğlu’nun, İzmir ziyaretinden oldukça olumlu ve umutlu ayrıldığından söz eden Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı, “ İzmir’de demografik yapı çok değişti. Aslında, merkez sağda bulunan bir yerdir. AK Parti yüzünden, seçmenler CHP’ye kaydı. İzmir’de, çeşitli siyasi isimlerle görüştük, Kadınlarla buluştuk, STK’larla bir araya geldik. Bu baskı ortamında gelip fotoğraf veriler. Çarşı ziyaretlerimiz oldu. Kemeraltı’nda 16 bin dükkan varken, 12 bin dükkan faaliyet gösteriyor. 4 bin dükkan kepenk kapatmış. Çalışanlarıyla birlikte 30 bin kişi işsiz kalmış. Kemeraltı’na girdiğinizde 30 ilçeye girmiş oluyorsunuz. Esnaf cemaati, aslında cami cemaatidir. AK Parti, cami cemaatinde bile bitmiş. Karşıyaka’da, Başkan Tugay’la birlikte bandoyla karşıladık Genel Başkan’ı. Saliha Hanım’la İzmir Marşı’na eşlik etti. Akit, bununla ilgili çeşitli haberler yapmış. Yunan marşı değil, İzmir Marşı, neden rahatsız etmiş?” ifadelerini kullandı.

İzmir bağrına bastı

Davutoğlu’nun Ramazan ayında tekrardan İzmir’e geleceğini açıklayan Sivaslı, İzmir’i ‘ufuk şehri’ olarak gördüğünü ifade etti. Davutoğlu’nun, İzmir’de, Başbakanlık Ofisi kurup, Ege ve Akdeniz için bir diplomasi ofisi oluşturacağını da belirten Sivaslı, “İzmir’in ufuğuna Türkiye’nin ihtiyacı var. Giderken memnuniyetle ayrıldı. İzmir’in umutlu olduğunu gördü gelecek için. Sahada güzel yansımalar oldu” diye konuştu.

26 Haziran’da erken seçim olabilir

Gelecek Partisi İzmir İl Başkanlığı’nda, teşkilat yapılanmalarının kongrelere yönelik yaptıklaını, sırada ise seçim için çeşitli hazırlıklarını olduğunun altını çizen Sivaslı, 26 Haziran’da erken seçim olabileceğinin sinyallerini şöyle anlattı:

“Gündemimizde erken, baskın seçim var. Teşkilatları seçime yönelik hazırlıyoruz. Her sandığa bir adam koyacağız. Şartlar zorlaştı. Oyların düştüğünü gördüler, en zayıf dönemlerinin yaşadıklarının farkındalar. Farkında olmasalar, seçim sisteminde değişiklik yapmazlardı. AK Parti seçimi kaybetti, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini korumaya çalışıyor. Seçim yasasıyla panik var. bu bir satranç tahtası. İktidar hamlesini yaptı. Onların aleyhine bumerang gibi dönecek. 26 Haziran’da seçim bekliyoruz. Sınavlar yok, o tarihteki her şeyi boşalttılar. Oy sandığının ihalesine çıkmış, oy pusulaları çıkarılmış. Baskın bir seçim gelebilir eski sistemle”

Editör: TE Bilişim