Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) yapılan açıklamaya göre, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre satış fiyatına 23 kuruş zam yapıldı. Fiyat artışının ardından benzinin litre satış fiyatı İstanbul'da ortalama 6,35 liradan 6,58 liraya, Ankara'da 6,45 liradan 6,68 liraya, İzmir'de ise 6,46 liradan 6,69 liraya yükselecek.

Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösteriyor.

SAUDİ ARAMCO KARINI YÜKSELTTİ

Öte yandan Petrol, Suudi Aramco’nun piyasanın toparlanacağına dair değerlendirmesi ve ABD’de koronavirüs’ün yayılma hızının azaldığı yönündeki işaretler sonrasında son bir haftanın en büyük kazancını elde ederek yükseldi.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, Pazartesi günü yüzde 1.8 arttıktan sonra yükselerek varil başına 42 doları aştı. Dünyanın en büyük petrol üreticilerinden Aramco ise, paydaşlarına yıl sonunda 75 milyar dolar kar payı dağıtma konusunda kararlı olduğunu ve Asya’da ham petrole olan talebin çoktan pandemi öncesi seviyelere geldiğini belirtiyor.

Sun Belt’teki yayılımın kontrol altına alınması sonrası, ABD’de koronavirüs nedeniyle hastanede tedavi görevlerin sayısı bu ay içerisinde ilk defa 50,000’in altına düştü.

Dolardaki zayıflama da petrolün kazançlarında etkili oldu ve ABD’deki çıkmaza girmiş canlandırma paketi tartışmaları çözülürse, petrolde dolar kaynaklı kazançlar artabilir.

Öte yandan ise analistler ABD ham petrol stoklarında bir düşüş bekliyorlar. Eğer bu gerçekleşirse, stoklar art arda 3 hafta düşmüş olacak.

 

Editör: TE Bilişim