Gaziemir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Halil Arda’nın, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla, siyasi yasak ve hapis cezası istemiyle yargılandığı davada karar belli oldu. Başkan Arda'ya Cumhurbaşkanına hakaretten 1 yıl 15 gün hapis cezası verildi. Hükmün açıklanması geriye bırakıldı. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, dava sonrasında Gaziemir Belediyesi Hizmet Binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada; Başkan Arda’nın eşi Deniz Arda, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, Menderes Belediye Başkanvekili Erkan Özkan, CHP’li belediye meclis üyeleri, CHP’li ilçe yöneticileri, belediye bürokratları, belediye emekçileri ve Gaziemirliler yer aldı.

‘AKP’NİN BAŞVURDUĞU BİR YÖNTEM’

Bu süreçte yanında oldukları için; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’a, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Murat Aydın'a teşekkür ederek konuşmasına başlayan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Mevlana’nın güzel bir sözü var; ‘Ayağınıza batan dikenler aradığınız gülün habercisidir.’ Çok önemli bir görevi icra ediyoruz. CHP’nin sandıkta kazandığı başarıyı içlerine sindiremeyenler, 4 yıldır Gaziemir Belediyesi’nde canla başla çalışmamızı, başarımızı içine sindiremeyenler, tüm CHP’li belediye başkanlarına yönelik baskıyı burada da yapmaya çalıştılar. Bir siyasi dava, asla kabul etmeyeceğimiz bir suçlamayla karşı karşıya kaldık. Davanın hakimini ve savcıyı değiştirdiler. Çünkü gidişat bizim lehimizdeydi. Bu, AKP iktidarının bugüne kadar başvurduğu bir yöntem… Bir ceza aldık, 1 yıl 15 gün. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Vicdanlara sığmayacak bir karar. Bu cezanın siyasi bir karar olduğunu düşünüyorum. Asla üzgün değilim. Gaziemir’e hizmet etmemi hiçbir güç engelleyemeyecek” diye konuştu.

‘OLUMSUZ ALGI ÇALIŞMASI’

Yüksek Seçim Kurulu’na hakaretten yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hatırlatan Gaziemir Belediye Başkanı Arda, “İstanbul’da yapılmaya çalışılan şeyi yakından takip ediyoruz, Ekrem İmamoğlu’na verilen ceza tamamen siyasidir. Bu cezalar, CHP’li belediye başkanları üzerinden yürütülmeye çalışılan bir olumsuz algı çalışmasıdır” dedi.

‘GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ’

Dava sürecine dair açıklamalarda bulunan Başkan Arda, “Dava süresince hesabın bize ait olmadığını dile getirdik, Emniyet’in siber suçlar birimi bunun olmadığını rapor etti. İddia makamı, benim de onayım olduğunda Amerika’dan bilgi istenebileceğini söylediğinde ‘gereği neyse yapın’ dedik. Amerika’ya 2 defa yazıldı, 2 defa cevap geldi. Bizim suçluluğumuzla ilgili hiçbir dayanak yoktu. Bugün, hakimin değiştirilmesiyle siyasi bir karar verileceğini biliyorduk. Aleyhime karar verildi. Bu burada bitmeyecek. Görevimizin başındayız” ifadelerini kullandı.

‘TIKIR TIKIR ÇALIŞMAYA DEVAM’

“Olumsuz algı yaratmaya çalışanlar hayal kırıklığına uğradılar” sözleriyle konuşmasını sürdüren Başkan Arda, şunları söyledi: “Gaziemir Belediyesi’ni nasıl yönettiğimizi çalışanlarımız biliyor. Yaşadığımız bu zor dönemde borçları kapatarak, çalışanlarımızın maaşlarını ödeyerek, yatırım yaparak hassasiyetle görevlerimizi yapıyoruz. Çok onurlu bir yılı hep birlikte yaşayacağız. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını coşkuyla kutlayacağız. Tıkır tıkır çalışmaya, teker teker yapmaya devam edeceğiz. Bizi hiçbir güç bu görevi yapmaktan alıkoyamayacak. Hayal kırıklığına uğrayan arkadaşlar için de çok üzgünüm. Onlar da bizim yanımızda yer alsınlar, Gaziemir için çalışma konusunda bize destek olsunlar. Şimdi görevimin başına dönüyorum. Bu defter burada kapandı. Gaziemir için canla başla, Tunç başkanın dediği gibi ‘aşkla’ çalışmaya devam edeceğiz. Yatırımlarımız birer birer hayat geçiyor, projelerimiz hızla devam ediyor. Gaziemir için çalışmaya devam.”

Editör: TE Bilişim